Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama mea in varsta de 65 de ani are atacuri de panica.

Terapeuti RO 9:50pm Mar 12
Mesaj:
Buna seara,
Mama mea in varsta de 65 de ani are atac de panica (diagnostic pus de medici de peste 4 ani de zile).
Din comportamentele ei:
- cand vin facturile (inainte de a afla cat are de platit) tremura si striga: “- Cat a mai venit de platit si la gaz/ lumina … ?”
- dupa ce platesc o factura, in urmatoarele 4-5 zile ma intreaba zilnic (de obicei de cel putin 2 ori): cat a fost factura la … ?
- daca nu ii raspund la telefon cand ma suna, suna din nou de mai multe ori, chiar si pana la 16-20 de apeluri
(in acest timp cand ma suna isi imagineaza unele scenarii, de genul: s-a intamplat ceva groaznic cu mine, ….)
- daca trebuie sa plec din oras, pentru cateva zile, ma suna la cateva ore, de mai multe ori sa ma intrebe daca sunt in regula (daca am ajuns cu bine)
- daca se defecteaza ceva (alaltaieri s-a defectat telefonul ei mobil) m-a sunat de pe telefonul unei vecine sa vin urgent, urgent …. pentru ca e defect telefonul
- daca se defecteaza un aparat electrocasnic (de ex., iarna aceasta centrala termica a avut unele probleme de functionare din cauza turturilor de gheata formati pe burlanul de evacuare) se gandeste ca trebuie inlocuit sau ca trebuie reparat exact ce e mai scump de la acesta si ca nu are cu ce sa plateasca
Urmeaza in prezent un “tratament de linistire” cu Xanax de 0,5 mg – 1 pastila seara.
Va rog sa imi oferiti cateva sfaturi (dar nu medicamentoase) ca sa ii “alung” ideile negativiste pe care le are.
Va multumesc mult pentru orice sugestie, Viorel

Simona Aron 9:17pm Mar 14
Indicat ar fi să meargă la un terapeut, pentru a afla ce anume a declanşat aceste atacuri de panică. Medicaţia nu va rezolva cauza, ci diminuează parţial efectele. În terapie va învăţa să controleze atacurile de panică, să normalizeze dimensiunile catastrofale date de gândurile automate, negative, care se derulează în timpul atacului de panică şi odată identificată cauza, împreună cu terapeutul, este foarte posibil ca aceste atacuri chiar să înceteze.

Terapeuti RO 8:18am Mar 16
RASPUNS: Multumesc pentru indicatii. Problema delicata este ca nu se poate deplasa (a fost recent operata dupa o fractura de col femural) iar pentru a consulta un specialist ar trebuie sa mearga pe targa la 36 de km (in cel mai apropiat oras care dispune de personal calificat in a rezolva astfel de probleme).

Simona Aron 9:27am Mar 16
În acest caz puteți opta pentru terapie online, care are ca obiect suportul persoanelor greu deplasabile din diverse motive medicale sau psihologice.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita