consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Anxietatea e periculoasa?

Andreea Georgiana Dan 10:46pm Apr 2
anxietatea e periculoasa?

Psihoterapie PentruFamilie 9:30am Apr 3
Buna Andreea, La finalul anului trecut au existat 4 studii ce au evaluat corelarea intre anxietate si riscul de sinucidere si au ajuns la mai multe concluzii din care o sa citez doar una: existenta gandurilor suicidare e corelata chiar mai mult cu anxietatea decat cu depresia. Bineinteles asta nu inseamna ca riscurile depresiei trebuie diminuate ci doar subliniaza importanta unui bun control al simptomelor anxietatii (si aici psihoterapia are rezultate bune)
Din dovezile mentionate anterior, cea mai ampla evaluare a fost de fapt o metaanaliza care a inclus 42 de studii si peste 300 000 de persoane din mai multe tari, si a aratat ca in cazul unor anxietati necontrolate corespunzator riscul existentei tentativelor suicidare este de de 2.47 de ori mai mare iar riscul comiterii suicidului este de 3,34 ori mai mare.

Laurentiu Marga 9:31am Apr 3
Buna ziua,
Anxietatea este periculoasa…..dar nu poate fi tratata prin medicamente. A incerca sa tratezi anxietatea prin medicamente, mi se pare ceva superficial. Cand mintea este doar un concep, oare cum am putea trata un “concept” in sine, cu medicamente ?
Consider ca anxietatea este doar o neintelegere pe plan mental care te afecteaza emotional apoi in fizic, de aceea trebuie inteleasa si apoi acceptata.
Anxietatea = o minte inca neinteleasa.
O zi minunata.

Psihoterapie PentruFamilie 9:41am Apr 3
Medicamentele isi au rolul lor…psihoterapia isi are rolul ei…la fel cum alte terapii complementare isi gasesc si ele un rol. In acelasi timp exista situatii si afectiuni psihice la care medicatia este esentiala daca dorim sa avem in continuare acele persoane in viata.
A da sfaturi intelepte intr-o astfel de situatie echivaleaza cu un malpraxis medical – de care insa din nefericire ‘sfatuitorul’ nu poate fi tras la raspundere – poate ca ar fi cazul ca multe persoane ce comenteaza prin forumuri sa priveasca sfaturile lor si in acest mod. Va rog sa cititi si rezumatul acestui studiu aparut tot la finele anului trecut. http://www.voceapacientului.ro/index.php?cnt=detalii-articol-tratament-nou&pid=791

Laurentiu Marga 9:47am Apr 3
Toate cazurile de anxietate pe care le-am avut la cabinet, pe toate le-am rezolvat fara niciun esec. Le-am rezolvat doar prin intelegerea minti si situatiei respective ……. in 15-20 de sedinte. Aceste persoane au luat medicamente timp de ani de zile fara niciun efect, ba chiar le-a schimbat metabolismul si s-au super ingrasat (peste 50% din cazuri). Eu spun, si e doar parerea mea, ca in cazul anxietati, pastilele au foarte putin efect, eventual efectul de “blegire”, efectul de “nicio stare” si, ala nu e tratament, aia nu e rezolvare, ci doar o rezolvare superficiala de moment. Va spun doar din experiente…..nu citite ( invatate sau preluate ). Va multumesc.

Psihoterapie PentruFamilie 10:00am Apr 3
va felicit pentru succesele avute si va doresc sa intelegeti bine situatiile si de aici incolo..va doresc o zi minunata

Botezat Radu 10:29am Apr 3
daca vorbim de anxietate ca si concept, atunci da, poate fi indepartata fara niciun tratament de niciun fel, o abordare existentiala fiind suficienta. Daca vorbim insa despre anxietate ca boala (organica), de genul atacuri severe de panica, atunci poate ca o interventie farmaceutica este macar de considerat. Pt colegul Laurentiu Marga: 15-20 de sedinte este un efort considerabil (in primul rand al clientului/persoanei) indiferent de metoda terapeutica; in ceea ce priveste cazurile observate de dvs se poate face o discutie destul de lunga din cauza spetelor acestora si a medicilor care au prescris un anume tratament; poate ca nu au au beneficiat si de consiliere in paralel, etc

Andreea Georgiana Dan 10:31am Apr 3
multumesc.

Botezat Radu 10:34am Apr 3
pt dra Andreea: ca orice altceva, ar fi bine sa ne concentram pe ‘caz’ in totalitatea sa… sa il luam ca unicat. A dvs este o intrebare teoretica sau vorbim despre un caz anume? V-am putea oferi informatii mai eficiente daca am stii situatia exacta

Taugner Lucian 11:20am Apr 3
Anxietatea, in timp devine invalidanta si va poate afecta functionarea. In functie de severitate. Dar pentru a afla mai multe trebuie sa faceti o precizare mai exacta.

Andreea Georgiana Dan 12:06pm Apr 3
nu pot spune aici.

Botezat Radu 12:09pm Apr 3
atunci incercati sa gasiti pe cineva cu care sa discutai in particular/persoana aceste intrebari ;)

Ciugudean Mircea 12:19pm Apr 3
http://www.revistahofigal.ro/articole/–nfr–nge-anxietatea—i-depresia–singur–printr-o-alimenta–ie-optim–.html

Psihoterapie PentruFamilie 1:21pm Apr 3
Domnule Ciugudean, cu tot respectul pentru ce a reusit sa faca domnul inginer Manea din compania Hofigal si cu toata consideratia pentru multele produse naturiste bune pe le produce, acest articol (pe care il postati a doua oara in cateva zile) este mai mult o reclama pentru produsele dansului decat altceva. In plus, pentru cei neavizati articolul lasa loc pentru interpretari, prin propozitia “Medicamentele de sinteză care inhibă formarea triptofanului fac numai rău şi duc la sinucidere” . Multe antidepresive tocmai ca cresc nivelui de 5 hidroxitriptofan (serotonina) si nu il inhiba…dar in contextul in care este mentionat acest aspect se poate intelege exact pe dos. Iata cum, fara sa doresc apar antidepresivele, desi eu de fapt ofer sesiuni de psihoterapie..de fapt ceea ce doresc sa subliniez din nou este necesitatea existentei unui echilibru in modul in care apreciem diversele forme de terapie..fiecare dintre ele isi au locul lor


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier