consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 18 ani. Fostul meu ma tot ameninta si intra peste mine in casa. Mama fiind in Germania, eu locuiesc singura la tara. A pus pe cineva foarte cunoscut in zona la noi, pentru ca duce fete la prostitutie, sa ma ameninte si sa ma urmareasca. Nu pot sa depun plangere, se are foarte bine cu politia. Daca ma trezesc cu acest individ noaptea, in casa, pot sa ripostez? Este autoaparare?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna, sunt fata am 18 ani.
Am mai scris la voi si revin cu o intrebare mai complicata….v-am povestit despre fostul meu care ma tot ameninta si intra peste mine in casa. Mama fiind in Germania eu locuiesc singura la tara. Am scapat oarecum de el, doar ca acum a pus pe cineva foarte cunoscut in zona la noi(pentru ca duce fete la prostitutie. Are la vreo 40/50de ani) sa ma ameninte si sa ma urmareasca. Intrebarea mea ar fi daca ma trezesc cu acest individ noaptea in casa, pot sa ripostez? Este autoaparare, politia nu se baga daca vreau sa depun plangere, se are foarte bine cu politia. Si imi este frica, stau singura, vecini am doar doua batrane, cu mama nu pot sa discut asta ca isi face griji….as vrea sa imi caut de munca si sa plec din zona, ce parere aveti?
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu cel mai important lucru este sa fii in siguranta. Daca iti este atat de teama atunci trebuie sa iei masuri, sa depui plangere la politie si sa ai grija sa fie macar inregistrata daca nu rezolvata. Ideal ar fi sa te retragi din zona complet, macar pt o perioada, poate la niste rude din alta localitate? Mama ta trebuie sa afle ce se intampla! Curaj!
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Incercati sa faceti reclamatie la politia din zona si la politia judetului daca nu rezolva cei din oras. La politia județului scrieti in reclamatie si faptul ca respectivul spune ca se are bine cu politia orasului si nu sunteti on siguranta. Daca nu, faceti reclamatia la inspectoratul general al politiei. Si încercați sa va mutați /retrageti de acolo.
  • Daniel Mois
   Daniel Mois Poliția rareori sprijină victimele singure și lipsite de apărare, care nu știu să fie ferme în cererile lor! Iar rețelele sunt protejate la nivel înalt! Mai ales că nu există DOVEZI că ar exista vreo infracțiune! Vezi cazul crimei din Vișeu! Așa că v-aș ruga să vă informați în prealabil înainte de a da sfaturi despre cum credeți dvs că ar fi corect.
  • Lucia A. Anghel
   Lucia A. Anghel Daniel Mois Eu consider ca decat sa nu faca nimic, mai bine se face ceva. Daca, dupa un anumit moment dat, va fi intrebata de ce nu a facut reclamatie deloc, nu cred ca răspunsul cum ca victima considera ca retelele sunt protejate… Ar insemna, din punctul meu de vedere, paranoia. Si nu am spus ca persoana sa faca reclamatie fara vreo infractiune anume, ci dupa, si reclamatie daca persoana o hartuieste cumva si se simte in pericol. Eu am vorbit din propria experienta si din faptul ca lucrez in sistem,deci sfatul vine pe 2 cai!
  • Lucia A. Anghel
   Lucia A. Anghel ”fostul meu ma tot ameninta si intra peste mine in casa” e de ajuns.
 • Cătălin Nedelcu
  Cătălin Nedelcu Mutatul trebuie să fie prima variantă. Până va fi posibil acest lucru, procură-ți un dispozitiv de autoapărare (spray cu piper, de exemplu), pe care să-l ții la îndemână în casă. Ai tot dreptul să te aperi la tine în casă/curte.
  • Daniel Mois
   Daniel Mois Spray-ul cu piper este extrem de eficient în combaterea țânțarilor! Dar nu impresionează infractorii versați care pătrund cu forța în locuințe.
  • Lucia A. Anghel
   Lucia A. Anghel Cătălin Nedelcu spray-ul cu piper creaza privire încețoșata si lacrimare abundenta pentru o buna bucata de vreme si senzatia de sufocare puternica urmata de ameteala. Decat deloc, e foarte bun!
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Pana acum ai încercat sa faci reclamație? Ai primit vreun răspuns din partea autorităților? Sfatul meu este ca pana reușești sa pleci de acolo, sa strângi dovezi. Ce înseamnă ca te amenință? Cum, pe ce cale? Cum îți dai seama ca ești urmărită? Salvează mesajele, fa poze cu telefonul, trimite-ti-le pe e-mail sa le ai undeva. Orice acuzație ai aduce trebuie însoțită de niște dovezi. Dincolo de asta însă, pe termen lung, soluția este sa pleci de acolo, mai ales ca nu ai susținerea familiei sau a unor cunoștințe acolo. Mama ta crezi ca te-ar putea ajuta sa-ti găsești un serviciu unde este ea?


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile