consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

După ce am născut am aflat că soțul meu m-a înșelat. Am încercat să trec peste acest lucru. De curând am aflat că vorbește cu o altă femeie, a zis că doar se folosește de ea ca să se masturbeze (femeia fiind în Italia). Mi-a zis că ii pare foarte rău pentru ce mi-a făcut, că vrea să se sinucidă că mi-a distrus viața. Mi-e teamă că dacă ne despărțim chiar se va sinucide.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere psihologică online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua,
Sunt o tânără mămică de 27 de ani, asistenta medicală, am o fetiță de 7 luni, momentan in concediu de creștere copil.Sunt căsătorită de 4 ani, ne cunoaștem de 10 ani.Am aflat după ce am născut că m-a înșelat cu o femeie timp de două luni, el susține că a fost o greșeală și nu se va mai repeta, cerând iertare și plângând.Am incercat sa trec peste acest lucru și i-am spus că o să fie mai greu și o să dureze o perioadă până o să am relații sexuale cu el, el acceptând acest lucru.De curând am aflat că vorbește cu o femeie mai în vârstă cu 10 ani decât el din decembrie , când i-am zis că am aflat a zis că nu i nimic serios și doar se folosește de ea sa se masturbeze (femeia fiind în Italia).In fine după ce am aflat nu a mai vorbit cu ea, așa susține el. Mi a zis că ii pare foarte rău ce mi a făcut și că suferă și el , mi a spus că vrea sa se sinucidă că așa mi-a distrus viața.Tot o face pe victima.L-am convins
deocamdată să nu facă acest lucru.Ce mă sfătuiți?nu știu ce să fac, am obosit și psihic și fizic, mă simt așa de tulburată .Mă gândesc și la o despărțire , daca va mai repeta ce a făcut?nu mai am încredere în el, mă simt foarte dezamăgită dar mi-e și frică daca ne despărțim chiar se va sinucide.
Mulțumesc
 • Cristina Constantin, pagina de psihologie
  Cristina Constantin, pagina de psihologie Buna ziua! In cazul dumneavoastră a exista un cumul de factori care explică oboseala psihica si starea de tulburare. În primul rând, ati devenit mamă de curând, iar perioada post-natală este plină de provocări și fără să existe alte dificultăți. Un alt factor de stres este atitudinea soțului dvs, pe de-o parte infidelitatea, pe de altă parte șantajul emotional. Mare atenție, acest santaj constituie o componentă a abuzului emotional, iar acest tip de abuz poate duce, în timp, la alte tipuri de agresiuni. Va recomand sa discutați cu o persoană de încredere și să refuzați ipostaza de victimă, pentru binele dvs si al copilului. Multa sanatate!
 • Psihoterapeut Olimpia Ciocea
  Psihoterapeut Olimpia Ciocea Bună ziua. Pare ca relatia trece printr-o perioada de criza, accentuata de aparitia copilului. Din descriere înțeleg o nevoie de atentie pe care sotul o,, cauta ” in exterior si o validare. O terapie de cuplu va poate ajuta sa vedeți cum puteți gestiona aceste evenimente petrecute, care sunt nevoile fiecaruia, care e contributia fiecaruia in relatie, ce scopuri sau asteptari aveti in ce priveste relația de cuplu si familia.
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Buna ziua. Pare ca sotul va mai repeta cautarea atentiei către alte persoanr de gen feminin si va face pe victima si va spune ca nu mai face asta, după care iar il “prindeti”. Va recomand consiliere!
 • Adriana Gheonea
  Adriana Gheonea Concentreza te pe copil si pe tine cat de mult poti, fereste te sa faci pe detectivul si doar observa l cum se comporta! Stiu ca nu este usor si este normal sa nu mai ai incredere… doar distanteaza te ! Asa o sa incepi sa ai o privire mai limpede la ceea ce ai de facut! Cu bine!
 • Lucia Pojar
  Lucia Pojar Dupa nastere atentia mamei este focalizata mai mult pe copil si mai putin pe sot. Ar trebui sa analizati daca ii acordati atentia de care are nevoie (fireasca de altfel). Anuland viata sexuala ii dati ocazia sa caute in alta parte. Consilierea personala sau cea de familie da rezultate bune in imbunatatirea comunicarii si a relatiei sexuale intre soti. V-as recomanda sa cititi cartea Regândirea infidelitatii de Esther Perel si apoi mai vorbim


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed