consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o problema cu care ma confrut de mult timp. Aceasta problema este suicidul. Am avut o copilarie mai putin frumoasa. Nu vreau sa mor, dar atunci cand imi vin aceste ganduri, nimeni nu ma poate opri. Am reusit de cateva ori sa ma tai, dar apoi constiinta mea m-a constrans si imediat m-am bandajat.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Am o problema cu care ma confrut de mult timp. Aceasta problema este suicidul. Am avut o copilarie mai putin frumoasa. Nu vreau sa mor, dar atunci cand imi vin aceste ganduri, nimeni nu ma poate opri. Am reusit de cateva ori sa ma tai, dar apoi constiinta mea m-a constrans si imediat m-am bandajat. Eu cand am fost mai mica, im clasele primare, am avut o imvatatoare care ne batea. Nu stiu, dar cred ca si din cauza asta ma gandesc la suicid. Vreau sa specific ca am 15 ani, si uneori, inca mai vreau sa o fac. Intrebarea este: cum pot scapa de aceste ganduri?

Imi pare rau pentru starea pe care o ai. Depresia este o tulburare complexa, care are mai multe cauze. Printre care si o componenta biologica. Pentru a indeparta aceasta cauza, ai nevoie si de antidepresive, de la psihiatru. In plus, inceperea unei psihoterapii iti va fi de folos. Ai facut primul pas, ai reusit sa pui STOP acestor ganduri si gesturi. Si nu degeaba, poti sa iti faci viata mai frumoasa, sa iti placa sa o traiesti. Este nevoie de efort, dar este posibil! www.facebook.com/PsihologCristinaAnghel/
 1
în primul rând setează-ți intenția să trăiești. Spune-ti ori de câte ori ai aceste stări că vrei să trăiești. De asemenea niste ședințe individuale specializate te ajută. Dacă nu reușești să ajungi la psihiatru- ia un ceai macar pentru asta- sau mergi la un medic homeopat. E important ca iti conștientizezi starea si vrei sa o schimbi. Succes !
Vorbeşte cu părinţi tăi, dacă te simţi în siguranţă şi ascultată de ei. Sau cu o mătuşă/bunică, oricine care să te asculte şi să te îndrume. Apoi, roagă-o pe acea persoană să te ducă la un medic psihiatru, nu e de glumit cu ceea ce simţi. Medicul psihiatru îţi va recomanda şi un terapeut cu care să lucrezi. Fiul meu cel mare (acum are 17 an) a trecut de 2 ori prin perioade de depresie, a primit ajutor şi acum e în contact emoţional sănătos cu el şi cu apropiaţii şi se bucură de viaţă, deşi nu roz viaţa lui. Are Autism înalt funcţional, se simte marginalizat la liceu şi nu are nici un prieten. Curaj! se poate să ieşi din acest lor, cere ajutor :) Te-mbrăţişez cu drag
 3
Problemele s-au nascut in sanul familiei. Daca iti promiti ca vei fi un alt fel de adult , vei reusi sa-ti schimbi soarta. Depinde de tine ca individ ce vezi dincolo de ziua de maine, dincolo de tine . Viseaza si ti se va implini!
 1
Ai observat ceva foarte important despre tine, despre cum functionam noi ca oameni. Avem ganduri, multe. Gandurile vin si pleaca. Ti-ai demonstrat de fiecare data cand au venit ganduri de sinucidere ca tu nu esti gandurile tale, ca tu alegi dintre toate gandurile care dintre ele iti folosesc, care nu..ti-ai demonstrat ca tu esti in control, tu care ai aceste ganduri trecatoare. Fiecare om s-a gandit mai in gluma mai in serios la sinucidere, asta e ceva normal, este o optiune pe care o avem cu totii tot timpul. Tu stii ca bucuria, fericirea, multumirea sunt posibile in viata, da-ti timp sa descoperi in cate moduri le poti obtine tu, exploreaza, incearca, cunoaste. Suferinta face parte din viata, invatam sa o acceptam, sa o induram pentru ca stim ca pana si suferinta trece, asa cum trec si gandurile. Prietenii, oamenii care decizi tu ca sunt importanti pentru tine, un psiholog(scolar sau altceva) iti pot fi alaturi daca le dai tu voie
 2
0800801200
0800080100
Acestea sunt doua linii telefonice antii suicid la care poti suna cand apar starile.Vorbeste cu psihologul scolii la care te afli,sau mergi la psiholog cu o trimitere de la medicul de familie.Terapia ajuta mult in asfel de momente !
0314011444
Acesta este un nr de tel de la o fundatie,aici poti vorbi cu un psiholog (nu inlocuieste sedinta de terapie,are rolul de a te sprijini pt a gasi o solutie in momente de cumpana)
Meriti o viata frumoasa ! Cauta ajutor,gasestel,adunate si bucurate de viata !
Mult curaj si putere !
ACTIONEAZA !
 5


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile