consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din cauza facultatii, am ajuns sa locuiesc la 200 km distanta de prietenul meu si ne vedem o data la 2 saptamani. Acest lucru imi provoaca suferinta.

Terapeuti RO 10:22am Dec 8
Mesaj:
Buna seara,

Am ajuns sa apelez la acest site intr-un moment de disperare pentru ca pur si simplu simt ca nu mai fac fata.
Problema mea se leaga de relatia la distanta pe care am inceput-o in urma cu 1 an si 3 luni. Atat eu cat si partenerul avem 20 de ani. Din cauza facultatii, am ajuns sa locuiesc la 200 km distanta de el(cand relatia abia incepuse) si ne vedem o data la 2 saptamani. Acest lucru imi provoaca suferinta, nu reusesc sa accept situatia, distanta, lipsa lui, faptul ca il vad rar. Consider ca sunt genul de persoana pentru care o relatie sentimentala poate fi pe deplin fericita atunci cand nu exista distanta, fie ea de 200 sau 2000 de km. Insa ne iubim si nu pot iesi din aceasta capcana. Pe de-o parte nu stim cum sa rezolvam, cum sa facem sa fie bine, pe de alta parte nu putem renunta unul la altu. Ne intelegem foarte bine, exista iubire, intelegere, incredere, respect. Practic, fara distanta totul ar fi perfect…
Nu stiu ce sa fac, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu situatia, cu gandul ca il vad doar o data la 2 saptamani, si atunci pentru o zi sau doua. Nu trece saptamana in care sa nu plang si sa sufar de dorul lui, de ciuda, din cauza neputintei de a schimba lucrurile. Cand ne vedem totul e perfect, pana in momentu in care fiecare trebuie sa fie in alt oras. Clipele acelea sunt groazice pentru mine.
As dori un sfat, o opinie, ceva care sa ma ghideze cat de cat… Altfel nu stiu cum sa fac fata situatiei.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:51am Dec 8
ce iti pot spune este ca atata timp cat sunteti un cuplu… deciziile sunt luate de comun acord. Nimeni nu poate lua o decizie in locul vostru… cel putin nu una adecvata persoanelor voastre, asa ca mai ganditi-va, discutati eventual si cu parintii vostri… pana la urma sigur se iveste o sulutie. Succes!

Ely Elise 11:41am Dec 8
Solutia se gaseste doar la voi. Discutati impreuna despre ceea ce simti tu. Vezi ce parere are si el. Poate simte acelasi lucru. Vedeti cat de importanta este aceasta relatie pt amandoi si cautati o solutie. Sigur exista un compromis undeva. Comunicare, comunicare, comunicare.

Alex Glazy 1:18pm Dec 8
Stii, intr-o relatie trebuie sa existe ceva care sa echilibreze, sa nu fie perfect.La voi e distanta in locul altor elemente.Fii recunoscatoare ca e numai asta problema, daca nu era distanta, probabil cine stie ce Doamne-fereste era(vreunu bolnav, vreun viciu grav, infidelitate, violenta, etc).Soarta v-a dat doar aceasta problema sa va testeze un timp, daca treceti peste obstacolul asta, sunt sanse mari sa aveti incredere sa construiti ceva de viitor si sa traiti pan’ la ‘danci batraneti ca-n basme.Inainte de-a vedea numai jumatatea goala a paharului, fii recunoscatoare pentru lucrurile frumoase dintre voi.Nu fi lacoma ca pierzi tot;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier