consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena mea de 19 ani a plecat in alt oras, la facultate. Am fost primul barbat din viata ei, ma iubea enorm,… dar acolo a iesit cu un alt baiat si ne-am despartit. Ajunsa la camin sa fie entuziasmata de libertatea avuta? Sa o astept, poate ii trece nebuneala asta?

Terapeuti RO 9:29am Oct 31
Mesaj:
Relatii de prietenie:Buna ziua,am 22 de ani iar prietena mea are 19,ea a plecat in alt oras la facultate,avem o relatie de 2 ani,am fost primul barbat din viata ei,ma iubea enorm de mult,dupa toate conversatiile avute,nu speram ca vreodata sa ne despartim,chiar daca intervenise distanta…cand a plecat la facultate a fost totul ok,dupa cateva saptamani o simteam asa distanta fata de mine,ulterior ea a iesit cu un baiat,pentru a se descarca,datorita certurilor avute,a avut unde sa isi spuna oful,ne-am despartit iar dupa vreo cateva zile imi spune ca a stat cu el..eu nu cred ca nu ma mai iubeste..eu in schimb o iubesc enorm de mult si mi-am dat seama ca insemna foarte mult pentru mine,dar acum ce pot sa fac?doresc un sfat bun,sa o las sa isi traiasca viata fara mine sau sa insist si sa vorbesc cu ea,la ultima discutie a spus ca ii place viata de la facultate,nu da explicatii nimanui,face ce vrea…stiu ca am gresit si eu ,dar nu credeam ca dupa 2 ani sa recurga la gestul asta..sa fie oare de la anturaj?ajunsa la camin sa fie entuziasmata de libertatea avuta?ce sfat imi oferiti?sa o astept,poate ii trece nebuneala asta?

Alex Glazy 10:48am Oct 31
Eu cred ca si tu stii raspunsurile.Probabil ca atunci cand statea acasa era putin tinuta din scurt, si tu erai motivul pentru care mai avea putina libertate.Acum insa la camin , are libertatea suprema, si nu prea mai are nevoie de acel ‘refugiu’ pe care il reprezentai tu.Lucruri ca astea se4 intampla frecvent in randul celora de varsta ei. Cat despre sfaturi nu putem vorbi, pentru ca nu stiu mai precis ce se intampla.Evalueaza si tu situatia si vezi ce e de facut, pentru ca si tu ai capacitatea de a discerne ce e bine si ce nu pentru tine.

Clau Anki 1:38pm Oct 31
Prietena ta a trecut la alt nivel acum, in ceea ce priveste relatiile. Nu e vorba despre un nivel mai inalt sau mai bun neaparat, ci pur si simplu altul, diferit, care i-a adus si mai multa libertate. Pentru a creste si a se dezvolta personal e nevoie sa exeperimenteze. Asta face ea acum: se dezvolta. Daca te gandesti sa o astepti, atunci gandeste-te si ce anume astepti de la ea; sa se intoarca la nivelul anterior? ca si cum prin experimentarea altor comportamente, activitati sau relatii nu ar fi invatat nimic? ca si cum acestea nu au avut nici un efect? ca si cum ar fi trecut prin ele si au lasat-o nemodificata? Sau…? In concluzie, prietena ta nu mai este identica cu fata care era cu tine, acasa. Nu stiu daca ti-ar fi pe plac acum, tu stii? Nu stiu nici daca ea e dispusa sa revina la acea fata de acasa. Tu stii? Dragostea nu invinge orice, asa cum se crede. De exemplu, nu invinge dezvoltarea. Altminteri, iubirea de la 5 ani pentru coleul de gradi nu s-ar diferentia prin nimic fata de iubirea de la 25 de ani pentru viitorul sot. Eu nu te pot sfatui sa o astepti sau sa nu o astepti, pentru ca nu-mi asum responsabilitatea pentru viata ta, ci doar tu poti sa-ti asumi aceasta responsabilitate. De aceea, alegerile iti apartin exclusiv. Iti doresc minte limpede.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile