consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 19 ani și am început să am atacuri de panica după decesul tatălui, iar prietenul meu m-a părăsit. Mi-e enorm de greu fără el, după 2 ani de stat aproape zilnic impreună.

Terapeuti.ro 6:53am Jun 21
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Bună ziua am 19 ani, în urma cu ceva timp am început sa am atacuri de panica după un deces, acum de doua săptămâni tatăl meu a decedat iar prietenul meu care involuntar mi l-am făcut ca fiind “persoana de siguranță” m-a părăsit. Peste durerea morții tatălui meu am știut cum sa încerc sa trec și sa ma controlez în continuare însă peste aceasta despărțire simt ca nu pot trece, nu va viata fără el, nu ies din casa, ma Panichez știind ca el nu e aici și ca nu își mai dorește sa se împace cu mine niciodată, am tot încercat sa ii explic ca el pt mine e un remediu și ca atunci când sunt cu el ma simt în siguranță.. Mi-e enorm de greu fără el după 2 ani de stat aproape zilnic impreuna acum e cumplit ca nu știu sa ma descurc singura și fără el. Am ajuns sa fiu dependenta de o persoana care îmi făcea mult rău însă mai rău era sa îl pierd.. As dori un sfat, ce as putea face sa nu mai gândesc acele lucruri și sa nu mai cred ca fără el nu pot face nimic.. Imi amintește orice de el.. Nu ma pot concentra la nimic doar gândindu-mă ca în acel loc eram cu el sau în acea zi aveam planuri împreună..


Botezat-Antonescu Radu 6:59am Jun 21
Condoleante! Recomandarea mea este sa gasesti un psihoterapeut (ma gandesc preferabil barbat) care sa functioneze temporar ca sprijin si care sa te ajute sa te reconstruiesti… se poate! Ma gandesc insa ca poate ar fi bine sa consulti (macar pt o parere) si un psihiatru. Curaj!

Soare Fericire 9:34am Jun 21
https://www.youtube.com/watch?v=k5xg8v2aJQA

Soare Fericire 9:38am Jun 21
parerea mea este ca poti sa ii multumesti mental, ca a facut parte din experienta vietii tale si sa lucrezi tu cu tine pe afirmatii pozitive , pe care le poti creea chiar tu, sa fi propriul tau creator :) . Ca sa iti dau un exemplu https://www.youtube.com/watch?v=IWDVIF5WX6g

Soare Fericire 9:40am Jun 21
https://www.youtube.com/watch?v=TRCh17aZu-8

Florea Elena Roxana 3:09pm Jun 21
Poate problema e ca si despartirea si moartea au aparut cam in aceasi perioada-asa intelg eu- si acum nu mai e nimeni pe care sa te bazezi. Cu toate ca sunt oameni in jurul tau care ar fi fericiti sa iti fie alaturi daca le permiti. Uite la mine a trecut un an si 3 luni de la moartea tatalui meu si la inceput ma simteam singura si fara rost ca nu e nimeni care sa ma ajute,dar prietenul meu fiind langa mine ma ajutat fara ca eu sa imi dau seama. Ma asculta cand aveam nevoie ma tinea in brate ma iubea pe de-antregul. Tu acum nu mai ai acest lucru -sau asa vezi tu lucrurile. Dar tin sa iti spun ca daca prietenul tau era persoana ideeala pt tine ramanea cu tine. Poate el a vrut mai demult sa rupa relatia si nu a stiut cum…semne ca relatia voastra nu mai mergea erau destule doar ca tu ai fost prinsa in alte lucruri si nu ai observat. Niciodata o relatie nu se rupe de la o zii la alta e nevoie de timp si evenimente care sa o faca sa se rupa. Te cred ca doare dar te asigur ca sunt oameni care te vor ajuta cand ai nevoie. Doare si doare al naibii de tare dar va trece. Dar tinand cont ca ai si atacuri de panica iti recomand cu drag sa apelezi la un terapeut,ai nevoie sa intelegi ce se intampla cu tine si sa fi inteleasa si poate noi ceilalti din jur nu intelegem ce simti tu si ai nevoie de acel suport.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier