consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Ma lupt cu depresia de ani. Am apelat la ajutor specializat si consider că medicatia daunează organismului. Există grupuri de suport pentru depresie, conduse de un psihoterapeut?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Masculin, 25 ani – bine dpdv profesional
Mă lupt cu depresia de ani de zile. Am apelat la ajutor specializat iar recomandările au venit sub forma de a efectua sport ori activități recreative pentru a-mi liniști mintea – consider că medicația, în timp, dăunează organismului sub diverse aspecte (dependență, abuz, reacții secundare samd) și cel mai natural mod de a te „vindeca” e de la sine.
Întrebarea mea: există grupuri de suport (în Iași) formate din persoane cu același neajuns, ori anxietate sau alte similitudini? Știu că sunt grupuri de acest fel prin țară conduse de o persoană calificată care bineînțeles și în mod normal, percepe un tarif – nimic nu mai este gratis pe lumea asta.
Mă gândesc că poate sunt unele persoane care au această problemă iar ajutorul specializat nu este la îndemâna oricui (bani, complexe, intimitate poate..). Și că poate, sunt grupuri cu acest tip de activitate formați din „prieteni” sau viitori „prieteni”. Din punctul meu de vedere și din experiența personală, pare ar fi mai ușor în a comunica cu un prieten ori cu o persoana care simte aceleași trăiri chiar dacă nu are o calificare anume. Dar are experiență. Din păcate, acest ultim aspect nu mai este valabil sau viabil pentru mine, de mult timp..
Și mai știu că deși unele persoane caut ajutor și îl primesc sub forma îndrumării la un psiholog/psihiatru, dar nu se duc sau nu se pot duce din vaste motive. Poate că în acest fel este mai ușor. Poate..
Ori se pot face astfel de grupuri..?
Vă mulțumesc!
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Buna ziua. Cu siguranta ca exista grupuri de suport si de terapie insa e necesar sa cautati. Grupurile nu sunt numai in cabinet, ci si online. Grupurile conduse de o persoana calificata sunt necesare si mentiunea dvs referitoare la aceste persoane calificate cum ca percep bani si ca nimic nu este gratis.. Din propria experienta si din experienta mea cu alte persoane specializate pe domeniul lor, singurii blamati ca cer plata sunt psihologii,ceea ce e incorect, psihologul este ca orice alt cadru medical calificat pe un domeniul. Daca ne ducem la dermatolog, platim consultația, daca ne ducem la stomatolog, plătim, si tot asa. La fel e si cu persoana calificata pe partea de psihologie, consultațiile se platesc, psihologul nu se formeaza foarte mulți ani de zile pentru a face terapie gratis, iar plata e pentru ceea ce fiecare persoana lucreaza cu ea. Nu va sugerez un prieten sau prieteni cu care sa discutati pentru ca nu este un proces terapeutic. Incercati sa cautati grupuri online (pentru a evita apropierea de altii in aceasta perioada) si veti gasi. Poate vin colegii cu adăugiri sau trimiteri la diverse grupuri.
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, din pacate majoritatea grupurilor online de nesepecialisti pe care le-am vazut mi se par mai degraba daunatoare decat benefice. Depresia este rezistenta la tratament si daca este o forma severa cea mai buna abordare este psihoterapie si medicatie simultan. Deasemenea, exista depresii si depresii… Va recomand cartea “10 abordari psihoterapeutice ale depresiei”, Editura Trei, nu mai retin autorul. Deasemenea va recomand acest articol despre diferenta dintre un prieten si un psihterapeut De ce psihoterapeutul nu este un prieten? – Focus Psy
 • Monica Enescu
  Monica Enescu O persoana cu experienta personala in tulburari afective, depresie, anxietate, atacuri de panica, va poate ajuta in masura in care nu va mai simtiti singur, dar si in masura in care ea insasi a reusit sa controleze, gestioneze si sa depaseasca acele experiente. Altfel, puteti gasi persoane care se confrunta cu ceea ce va confruntati si dvs si care va inteleg, dar care nu stiu cum sa iasa din aceasta stare. Acum depinde foarte mult de ce va doriti sa obtineti. Numai bine!
 • Nicoli Zadorojneac
  Nicoli Zadorojneac Buna, eu va recomand sa evitati grupuri nesupravegheate de un specialist. Internetul este un loc frumos dar si periculos, exista tot felul de grupuri in care se aduna oameni depresivi si se incurajeaza unii pe altii la gesturi… care nu pot fi luate inapoi. Isi confirma unii altora credintele negative distorsionate despre lume, etc. Un grup de suport terapeutic este un cadru mult mai sanatos si supravegheat unde puteti exprima orice doriti fara a fi judecat. Eu una am intalnit astfel de grupuri doar organizate de scoli de formare, insa sunt sigura ca in orasele mai mari se organizeaza si grupuri de suport. Va recomand totusi tratamentul clasic, terapie si dupa caz medicamente, iar grupul de suport sa fie acolo pentru sustinere extra si o motivatie in plus de a va face bine. Succes!
 • Adriana Gheonea
  Adriana Gheonea Aveti 25 de ani si este minunat ca: doriti o integrare intr un grup , sunteti constient ca medicamentele pe termen lung dauneaza dar cel mai important lucru care nu l mentionati este .. o reeducare a gandirii pe care la varsta dvs o sa o faceti din mers! Cautati in iasi un terapeut care sa va ghideze sa depistati unde …gandirea dvs intra pe negativ!! Cu bine!
 • Clopoțica Clopo
  Clopoțica Clopo Bună!
  Te poți interesa la:
  Fundația BETHANY ,
  Asociatia “ASCOR” ,
  Fundația “SOLIDARITATE ȘI SPERANȚA “,
  Fundația “CARITAS “. Din ce persoane cunosc, ei beneficiau de consiliere și făceau parte din grupuri terapeutice la aceste organizații. Pe lângă terapie, mai ajută masajul contractual, și cel de relaxare…. Hai, curaj!
  Gasesti pe facebook paginile lor cu numerele de telefon, si poti suna. Macar, incerci… Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile