consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum intervin pentru o persoana aflata in depresie care respinge ajutorul? Are 54 de ani, este divortata a doua oara, a avut o tentativa de sinucidere, are 12 pisici si simtim ca starea ei se agraveaza.

Terapeuti.ro 7:37am Mar 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Cum intervin pentru o persoana aflata in depresie care respinge ajutorul? Copilarie in familie numeroasa 8 copii,studii medii 2 prietene eu mai dura actualmente respinsa {evitata) una acceptata dar fara influienta.Viata sexuala inactiva momentan 54 de ani,Divortata a doua oara cu sentiment puternic de ura pentru sot ambele casatorii au avut parteneri de alte culturi turc ,evreu fara copii dar cu un avort la primul partener ,o tentativa de sinucidere esuata despre care a vorbit dar fara detalii Religie adventista cu momente de acceptare in prezent respingere. Munca masagist atestat practica buna dar numai pentru minimul de trai ,chirie mancare si pisici 12 la numar convietuire in 2 camere una ordonata iar una in totala dezordine .Nu avem cunostiinta de un diagnostic refuza un consult acum accepta numai o prietena sa-i vorbeasca fara sa primeasca ceva de la ea nici macar ajutorul in curatenia acelei camere .Relatii cu familia o data pe an politete .E la un an de la divort si
noi simtim ca starea se agraveaza dar nu stim cum sa ajutam cand incercarile noastre voluntare fara suport specializat sunt respinse.Evita de a lua o decizii referitoare la viitor .


Botezat-Antonescu Radu 7:50am Mar 18
din punct de vedere legal nu se poate interveni decat in cazul in care o persoana prezinta un pericol de vatamare pt sine sau ce din jur. Daca dansa refuza tratamentul si nu poate fi convinsa de cei apropiati ca are nevoie de ajutor… din pacate nu poate fi obligata. Sugestia mea ar fi sa contactati si autoritatile.

Lia Oltean 7:53am Mar 18
O despărțire, cu atât mai mult doua, poate avea manifestări similare perioadei de doliu. În cazul dânsei, lucrurile par a fi mai complicate. Puteti urma sugestia colegului, iar în același timp, puteți începe dvs. un proces terapeutic în care sa învățați cum sa faceți față mai bine situației prietenei. De multe ori, astfel de situații se reflectă și asupra persoanelor apropiate, fiind greu de gestionat

Psihologul Va Raspunde 11:36am Mar 19
Nu intervii, daca nu ai cooperarea ei. Altfel, esti un persecutor care agraveaza lucrurile.

Terapeuti.ro 7:55pm Mar 25
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A POSTAT INTREBAREA: "Am citit raspunsurile d-voastra ,toate au fost de ajutor in sensul ca insistenta mea in ajutor poate deveni agresiune si nu o doresc ,iar ajutorul oferit de prietena a-doua are influiente depresive am hotarat sa stam la distanta si poate trece singura perioada de doliu numit divort."


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed