consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si ma simt urata. Ies des cu fetele in oras. Toata atentia este indreptata asupra lor. Nu este vorba de caracter, ci de aspectul fizic. As vrea sa imi maresc putin increderea de sine, dar nu stiu cum.

Terapeuti.ro 8:15am Jul 14
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Heei…Am 16 ani.O sa fiu directa.Ma simt urata.Ies des cu fetele in oras.Toata atentia este indreptata asupra lor.Nu este vorba de caracter, ci de aspectul fizic.
As vrea sa imi maresc putin increderea de sine.Sa am o imagine mult mai buna asupra mea.
Numai ca nu stiu cum…
Deoarece aspectul fizic reprezinta pentru mine un impediment in orice.Nu pot scapa de acest complex, care ma apasa zilnic.
Cum as putea reusi sa las asta la o parte si sa ma concentrez pe restul lucrurilor?…


Maria Mariana 8:28am Jul 14
Toata lumea te vede asa cum te vezi tu.daca tu te vezi frumoasa,in ochii tuturor vei fi o frumoasa!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:44am Jul 14
eu te inteleg si tin sa iti spun ca a fi complexat de ceva este in natura umana… se intampla tuturor dar poate fi tinut in frau. Faptul ca iti doresti sa arati ca persoanele pe care le admiri (fizic in acest caz) este perfect normal si sanatos, mai ales la varsta ta cand este foarte important sa apartinem unui grup majoritar (bine vazut). Incearca sa iti cunosti propriile calitati nu se incerci sa te conformezi majoritatii facand abstractie de individualitatea ta. Contrar unor pareri sa stii ca nu suntem clone/roboti… suntem indivizi unici si meritam sa ne dezvoltam ca atare. Se poate, succes! ;)

Alina Niculescu 8:44am Jul 14
asa fac si eu …

Alina Niculescu 8:45am Jul 14
dar eu am 25

Daniela-Monica Guzu 9:18am Jul 14
Imaginea de sine, increderea in sine sunt aspecte importante ele personalitatii noastre care se construiesc inca din primii ani ai vietii. Familia, scoala, prietenii, societatea ajuta sau nu la construirea lor. Daca familia iti spune constant "grasunica mica", tu ca si copil vei crede despre tine ca esti grasunica. In loc de garsunica poti pune ce cuvinte vrei, tot la fel functioneaza.

Daniela-Monica Guzu 9:18am Jul 14
Toate acestea pot fii schimbate. De exemplu: te uiti la tine, in oglinda si admiri ceva ce iti place. Nu imi spune ca nu exista nimic care sa iti placa, fiecare fiinta are si parti frumoase. Deci, ce iti place la tine? Apoi in fiecare zi admiri acel aspect al fiintei tale, iti spui cu voce tare " imi plac ochii mei, de ex", apoi spui in mintea ta aceste cuvinte, de multe ori. Si uite asa ai facut primul pas in dezvoltarea ta personala,uite-te in jur sa vezi urmatorul pas.:))))))))) Daca doresti, cauta un psiholog care se iti fie alaturi in tot acest proces minunat de descoperire de SINE. Mult SUCCES!

Liliana Lily 9:26am Jul 14
A fi frumos nu inseamna a fi si fericit, asta daca te consoleaza. Fiecare om e frumos in felul lui .Ai sigur si tu ceva frumos sau f. frumos , poti fi finuta , delicata , etc..Gandeste-te ca poeta Nina Cassian nu a fost frumoasa fizic , dar a avut un succes fantastic la barbati pentru ca frumusetea vine mai ales din interior .- http://adevarul.ro/cultura/carti/nina-cassian-1_5290efe5c7b855ff562dd85d/index.html#

Liliana Lily 9:46am Jul 14
Cred ca ai si o parere gresita despre frumusete si nu uita ca e trecatoare .,, Femeile frumoase nu sunt aproape niciodata fericite .” scrie spre sfarsitul articolului – http://drandrei.ro/index.php?page=Articole&continut=Arhiva!&path=continut/articole/arhiva.php


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile