consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am fost atat anorexica, cat si bulimica. In zilele in care mananc peste masura, refuz sa ies din casa sau sa vorbesc cu alte persoane…

Terapeuti RO 6:42am Apr 23
Mesaj:
Buna ziua,
Inca din copilarie am avut o problema cu greutatea. Am trecut de la a fi foarte plinuta, la a fi mult prea slaba si invers…La inceputul fiecarui an ma ingras, reusesc sa slabesc 10 kg inspre vara, iar iarna pun la loc 15…acest lucru se intampla de cand ma stiu.(tin sa mentionez ca am fost atat anorexica, cat si bulimica) Nu tin minte sa fi avut vreodata un moment in care sa fiu multumita de cum arat si sa nu traiesc mereu cu grija kilogramelor. Am devenit o persoana foarte nesigura pe mine si foarte frustrata. Am zile in care mananc exagerat de mult (6-8 mese cu trei feluri de mancare si desert) si zile in care nu mananc nimic; nu pot ajunge la un echilibru in ceea ce priveste alimentatia. In zilele in care mananc peste masura, refuz sa ies din casa, sau sa vorbesc cu alte persoane…s-a intamplat sa nu ies cu lunile, deoarece mancam zilnic exagerat de mult.
Am renuntat la servici din aceasta cauza. Pe langa servici, am renuntat si la ideea de a avea un partener (tin sa mentionez ca nu am mai avut o relatie de doi ani).
Am 25 de ani si ma simt urata, scarboasa, inutila…simt ca viata trece pe langa mine, iar de multe ori nu vad dincolo de aceasta problema.
Cum as putea rezolva aceasta situatie?

Doina Zamfirescu 7:45am Apr 25
Cautati un terapeut pentru a intelege si schimba aceste tipare.Exista interventii specifice in acest sens.

Monica Purice 5:59pm Apr 26
exact asta voiam sa spun..

Muscuri Odette 7:41pm Apr 26
Buna ziua,trebuie sa ai vointa si incredere in suportul pe care ti-l ofera psihoterapeutul si un medic,fiindca in tulburarea de comportament alimentar sunt incriminati factori biologici,psihologici,familiali,sociali,evenimente stresante.Tulburarile de comportament alimentar pot cauza :modificari gastro-intestinale,reducerea densitatii osoase,depresii.Psihologul te va invata cum sa-ti monitorizezi comportamentul alimentar,controlul episoadelor,prevenirea recaderilor,etcDe asemenea iti va fi suport sa-ti identifici si sa-ti rezolvi problemele interpersonale .Pentru a avea eficienta terapia trebuie sa faci toate sedintele pe care le stabilesti cu terapeutul.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile