consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am avut parte de multe dezamagiri in dragoste, familie, societate. Am ajuns sa ma inchid, sa ma izolez de lume… Simt ca nu ma mai cunosc pe mine insumi.

Terapeuti RO 7:06am Apr 23
Mesaj:
Sincer sa fiu nu am doar o intrebare,simt ca deja nu ma mai cunosc pe mine insumi.Am avut parte de multe dezamagiri in dragoste,in familie si in societate.Am ajuns sa ma inchid,sa ma izolez de lume…am ajuns sa-mi doresc socializare,dar sa-mi fie teama de ea.Pe zi ce trece ma simt din ce in ce mai nesigur,mi-e frica sa cunosc oameni,mi-e frica sa am o relatie de lunga durata deoarece nu vreau sa ranesc in jur prin incertitudiniile mele.In acest caz,intrebarea mea ar fi:”Ce as putea sa fac in cazul asta?”.
Oltean Loredana 7:16am Apr 23
Parerea mea este ca, mai intai, ar fi de dorit sa te intorci putin asupra ta, sa incerci sa vezi ce anume din tine, din propria fiinta a permis sa se ajunga aici, ce anume crezi ca ii determina pe cei din jurul tau sa aiba o anumita atitudine vis-a-vis de tine. Niciodata cei din jur nu au o atitudine fara motiv, lumea este ca o oglinda care-ti raspunde. Daca crezi ca ai putea, ar merita sa ai niste discutii deschise cu cateva persoane, in care sa le intrebi pur si simplu cum te vad ele pe tine. Ar fi un inceput. Daca ai avut dezamagiri pe toate planurile si cu toata lumea, inseamna ca ai de lucrat la tine, e cazul sa evoluezi, sa te maturizezi. Este firesc ca nu toata lumea poate sa te placa, dar cred ca exista si persoane cu care ai putea avea relatii firesti, sanatoase daca ai schimba la tine ceea ce trebuie schimbat. Recomand dezvoltare personala. Succes!

Botezat Radu 8:04am Apr 23
sa iti infrunti fricile cum iti este mai ok/tolerabil/etc dar in acelasi timp sa iesi cate putin din ‘zona de confort’. Succes!

Carmen Caramlau 11:20am Apr 23
Sincer, cred ca ai nevoie de un antrenament pentru viata. In momente de restriste tindem sa reactionam in modul care ne ajuta cel mai mult sa ne pastram mintile. Acum tu gasesti ceva confort in ruperea de societate si cauti raspunsul in tine. E o etapa din care ai putea sa castigi enorm pe termen lung. Introspectia iti va intari conexiunea cu tine insuti. Pe de alta parte, suntem fiinte sociale, nu existam cu adevarat in solitudine (ma poti contrazice cu un exemplu extrem: sihastrii, dar nu uita ca si ei au un partener divin). Ideea pe care vreau sa ti-o transmit, de fapt, este: antrenamentul pentru viata te pregateste pentru orice ti-ar aduce viata. Un echilibru emotional cat de cat, un stil de viata stil kaizen… un pic din toate, bune si rele, practicate zilnic te trec cu bine prin viata, pentru ca… toate acestea sunt viata, de fapt. Numai bine!

Florentina Coman 3:35pm Apr 23
Sufletul omului este uşor de rănit şi greu de vindecat: cu siguranţă ai şi tu rănile tale care cer tratament şi vindecare. Ai nevoie de un terapeut, ai nevoie să descoperi sursa ta de durere şi neîmpliniri, apoi să tratezi şi să vindeci sufletul. Ce poţi face singur? Aproape nimic, altfel n-ai fi ajuns aici. Te pot ajuta însă familia, prietenii, un terapeut. Nu încerca să duci singur povara, de cele mai multe ori este prea grea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile