consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum am ajuns sa nu mai ies din casa, sa-mi fie jena sa ma privesc in oglinda, sa-mi fie rusine, sa nu-mi placa nimic din ce fac, sa nu ma regasesc in nimic? Gandul ca sunt grasa ma face sa disper.

Terapeuti RO 9:45am May 26
Mesaj:
Nu gasesc nici un raspuns la intrebarile pe care mi le pun…Cum am ajuns asa?Cum am ajuns sa numai ies din casa,sa-mi fie jena sa ma privesc in oglinda,sa-mi fie rusine de ce am ajuns,sa nu-mi placa nimic din ce fac,sa nu ma regasesc in nimic.Gandul ca sunt grasa(pentru ca asa ma vad indiferent de ce spun cei din jurul meu) ma face sa disper, am ajuns la un stadiu in care imi vine sa renunt la tot doar sa fiu slaba,atat.Am fost la un terapeut si dupa 2 sedinte chiar ma simteam altfel dar atitudinea asta pozitiva care incerc sa mi-o induc nu ma tine mult.Sunt prinsa in propia mea carapace iar corpul meu este dusmanul meu..cand voi gandi altfel atunci ma voi vindeca.Sunt foarte dezamagita de mine si nu stiu ce sa mai fac!

Oltean Loredana 9:52am May 26
Din ceea ce observ ati capitulat… Stiti destul de bine ce aveti nevoie si ce trebuie sa faceti dar preferati sa va lamentati si sa nu faceti nimic. Mai intai nu spuneti cati ani aveti, apoi nu stim de cand aveti problema aceasta si cam cum a aparut. Ati fost 2 sedinte la terapeut dupa care v-ati simtit mai bine, si…??? Daca v-ati simtit mai bine de ce ati intrerupt? Sunteti grasa sau asa va vedeti? Inteleg ca cei din jur nu va vad asa. "cand voi gandi altfel atunci ma voi vindeca". Ce asteptati sa ganditi altfel?

Botezat Radu 10:21am May 26
as adauga posibilitatea unei stari depresive instalata de mult timp, care poate sa fie, sau este nevoie sa fie tratata psihiatric! Reveniti cu mai multe detalii va rugam

Alina Lavrig 10:57am May 26
Parte din problema este "atitudinea pozitiva". Dvs. nu va trebuie doar o atitudine pozitiva, si o restructurare a modului de gandire: sa intelegeti ca puteti sa va iubiti fix asa cum sunteti. Din pacate, acest lucru necesita timp, doar 2 sedinte nefiind indeajuns. Vorbim de un proces care dureaza cel putin luni de zile. Nu renuntati la terapie acum. Pe de alta parte, faptul ca aveti recaderi in tristete, depresie, dezamagire, nu inseamna ca nu faceti procese. Recaderile sunt normale. Doar sa nu renuntati la intregul drum si la destinatie (a va accepta si iubi) doar din cauza catorva piedici care sunt mai ales acum, la inceput.

Viorel Mocanu 6:05pm May 26
Cind trupul conduce mintea e jalnic… puneti pret prea mult pe ce este trecator… "Mens sana in corpore sano" si nu invers… ai schimbat polaritatea sufletului tau si de aici tot dezechilibrul… invata sa pui pret pe ce se merita… nu doar pe ceea ce se vede… succes

Carmen Caramlau 7:32pm May 26
Trebuie sa va formati obiceiul de a va iubi asa cum sunteti, inainte de a face orice schimbare, ori obiceiurile se formeaza prin exercitiu zilnic. Nu aveti nevoie nici macar de vointa. Simpla consecventa va salveaza de aceste ganduri. E simplu. Terapia ajuta mult, evident, dar daca nu sunteti dispusa sa mai mergeti, lucrati pe aceasta parte de formare a obisnuintelor si veti avea succes. Numai bine!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile