consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt si vad foarte multe cazuri de depresie si anxietate aici! Nu inteleg de ce, pe lângă trimitere la psiholog, psihiatru, terapie, nu se gasesc alte răspunsuri! Multe din persoanele de aici, au nevoie de sfaturi, de răspunsuri, de simple păreri, nu de trimitere la nebuni.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Sunt si vad foarte multe cazuri de depresie si anxietate aici! Foarte multe persoane care posteaza diferite lucruri! Chiar si eu! Nu inteleg, de ce, pe lângă trimitere la psiholog, psihiatru, terapie, nu se gasesc alte răspunsuri!
Multe din persoanele de aici, au nevoie de sfaturi de răspunsuri de simple păreri nu de trimitere la nebuni…..

Un psiholog nu poate ajuta nebuni. El poate ajuta oameni care nu isi pot gestiona singuri emotiile. Un specialist analizeaza si recomanda, nu da sfaturi.
 7
pe scurt, depresia, anxietatea, s.a. sunt tulburari afective ce necesita atentie de specialitate si ar fi bine sa fie tratate/abordate foarte serios! Nu cred ca este vre-un profesionist pe acest grup (de profil) care sa ‘trimita la nebuni’. Cateva sfaturi pe net nu inlocuiesc un consult de specialitate! In acest domeniu, la fel ca in medicina, nu putem trata de la distanta si fara a macar vedea persoana in cauza. Sper ca ne intelegeti mai bine acum. Multumim.
 13
Acelasi lucru l-am intrebat si eu acum mult timp.Sunt de acord că un psiholog poate ajuta f.mult,dar sunt si cazuri cand este imposibil financiar sa se ajunga la unul.In unele cazuri medicii de familie nu pot sa iti dea o banala trimitere la un set de analize din lipsa fondurilor….in concluzie nu poate fi vorba de psiholog “gratuit”(asta in cazul in care se da varianta asta,caci am mai auzit-o).
Asadar si eu as fi de acord sa se primeasca si alte sfaturi la problemele noastre.
…..Stiu un specialist care sta de vorba cu tine fata in fata nu poate fi inlocuit de niciun sfat,dar ca varianta de “prim ajutor” cred ca se poate cateva indicatii.
 4
Pt ca un simplu sfat pt o persoana in depresie nu ajutA. E nevoie de o imagine clara asupra vietii persoanei in cauza pta se remedia situatia
 3
este foarte interesant cum ‘lumea’ percepe numai cand i se incalca limita/granita/spatiul personal dar nu observa si cand il incalca pe al altuia – o spun pe un ton cat se poate de stiintific…
 11
De ce se pune sintagma nebun? Boala psihica, depresia, anxietatea, etc e ca orice alta boala de inima, ficat. Nu mai stigmatizati suferinta psihică care e mai grea și dăunătoare decât cea fizica, nu va mai simtit istigmatizati. PS. Și geniile sunt o formă de nebunie, ce ies din sfera normalității și nu le spune nimeni nebuni.
 8
Se pare ca exista o mare confuzie între o problema medicala acuta și o problema de viata. Anxietatea, depresia sunt expresii ale unui mod de gândire în raport cu întâmpinarea sarcinilor vietii.Pt o problema medicala acuta ne adresam doctorului, primim tratament, recomandari.Aparent simplu de abordat. Pt o problema de viata nu se pot face recomandări, nu se pot da rețete, sfaturi din mai multe motive:1.fiecare om este specialist în viata lui. 2.fiecare om este unic și trebuie văzut omul în ansamblul lui, prin prisma acțiunilor, abilităților, valorilor, scopurilor, etc. 3. Fiecare om are adevărul lui, adică vede lucrurile subiectiv prin prisma experientei personale. De aceea un proces terapeutic înseamnă o relație în care se parcurg niște etape de cunoaștere, analiza, interpretare, reevaluare,etc, în funcție de specificul fiecarui tip de terapie.
 8
Pentru că nu există o soluție universală. Nu vă poate recomanda nimeni să respirați într-un fel și să scăpați de toate problemele. Anxietatea sau depresia au apărut în timp și în relație cu alte persoane și doar în timp și în relație cu alții se pot rezolva. Dacă vreți cu adevărat să scăpați de acestea, mergeți la terapie, că nu găsiți răspunsul pe internet.
 10
Ai multe prejudecăți ,spune ce înseamnă sa fii nebun ,nu poți afla răspunsurile la nevoile interioare ,in câteva rânduri ,un psiholog nu da sfaturi ,el te îndruma sa afli răspunsurile ,este ca un ghid prin drumurile întortocheate ale mintii noastre ,in cazuri grave aste nevoie si de psihiatru ,nu e o rușine ,știi si nebunii sunt oameni si ei a dreptul la viata
 2
Pentru ca,asa cum nu poti pune un diagnostic medical pe internet,tot asa nu o poti face nici cand vorbim despre partea psihica. Practic,aici stim doar ceea ce ni se povestește,nu omul in ansamblu.
 3
A cere ajutor unui psihiatru sau psiholog, nu înseamnă ca ești nebun sau ajungi la nebuni.Este o mentalitate depășita care limitează.Psihicul este mult mai greu de tratat ,iar sfaturile online nu rezolva problema.
 10
…..Pentru ca……”Intreaba terapeutul online” se cheama acest grup. Sau nu? Sfaturi ceri prietenilor, nu aici!
Si oricum….ce simplu ar fi ca depresia sa poata trece cu sfaturi….


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed