Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatExista posibilitatea sa uit anumite amintiri prin ajutorul unui tratament sau al terapiei?

Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna dimineata! In urma accidentelor unii oameni isi pierd memoria, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa uit anumite amintiri prin ajutorul unui tratament sau a terapiei sau prin orice mijloc indiferent de riscuri sau durere.

Intrebarea imi da de inteles ca acele amintiri pe care doresti sa le uiti iti provoaca atat de multa durere incat durerea fizica sau riscurile par suportabile in comparatie cu amintirile. Din cate stiu eu, nu exista nici un tratament sau interventie care sa te faca sa uiti selectiv anumite amintiri. Se poate insa sa traiesti cu acele amintiri fara ca ele sa mai fie insuportabile, si asta se poate face cu ajutorul psihoterapiei si daca este cazul, combinat cu un tratament psihiatric. Te sfatuiesc sa incerci pentru inceput o psihoterapie.
 1
EMDR e o tehnica care ar ajuta sa proceseze amintirile neplacute. Insa trebuie sa te adresezi unui medic si sa descoperiti impreuna daca are aplicatie in cazul tau.
 1
da, acum aveti certitudinea ca asta e tot ce va doriti dar daca mai tarziu ati afla ca ati facut asta poate ati fi curioasa sa aflati “Ce nu mai stiti”
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19042 raspunsuri primite pentru 4039 intrebari
(in categoria actuala: 2780 raspunsuri primite pentru 585 intrebari)