Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatDaca cineva isi imagineaza cateodata pe cineva in scene erotice, tip sado-maso, in care este umilit sexual si se autoexcita inseamna ca are o problema psihica sau nu? Daca da, ce este?

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Daca cineva isi imagineaza cateodata pe cineva in scene erotice, tip sado-maso in care este umilit sexual si se auto-excita inseamna ca are o problema psihica sau nu? Daca da, ce este ?

Daca cineva isi imagineaza ca altcineva este umilit, se numeste sadism, Daca isi imagineaza ca el insusi este umilit, se numeste masochism. Sadismul si masochismul sunt parafilii, adica tulburari ale comportamentului sexual. Multe persoane au diverse fantezii si jocuri care le produc placere sau dorinta sexuala, intrebarea este: pot fi aceste lucruri puse in practica? are cineva de suferit daca aceste fantezii sunt puse in practica? Exista excitatie sexuala in lipsa acestor fantezii? Cat de mult influenteaza aceste fantezii viata sexuala si relationala a unei persoane?
 2
Agresivitatea are o componenta instinctuala, innascuta, naturala, normala. Uneori impulsurile agresive isi gasesc o portita de iesire, de exprimare prin activitatea sexuala sau prin fantezii, si asta este ceva normal. Multi oameni evita sa vorbeasca despre aceste lucruri datorita presiunii culturale/religioase astfel incat un om cand intra in contact cu aceasta parte din el insusi resimte vinovatie, rusine, frica de a fi respins etichetat ca anormal/bolnav. Consider ca astfel de impulsuri nu sunt o problema in sine decat in cazul in care creeaza un disconfort psihic, interfereaza cu functionarea zilnica, afecteaza relatiile cu alti oameni sau provoaca acte antisociale
 3


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed