consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Una dintre cele mai mari frici ale mele este de a nu imi depasi conditia. Am crescut fiind ruda saraca,m-am indragostit de baieti saraci, nu avansez profesional…

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Una dintre cele mai mari frici ale mele este de a nu imi depasi conditia. De exemplu am crescut fiind ruda saraca din ambele directii, adica si fratii mamei si ai tatalui aveau o conditie sociala mai buna decat parintii mei. Ulterior am ajuns in situatii de a ma indragosti de baieti saraci, iar eu sa nu avansez profesional si am revazut repetat scenariul din copilarie. Fratele meu nu are acest blocaj, el are o gandire pragmatica si s-a descurcat. De unde provine aceasta frica si este posibil sa iti depasesti conditia in viata? de ce fatori depinde depasirea conditiei?

Monica Enescu
Monica Enescu Cred ca pe undeva v-ati dat un raspuns, “fratele meu nu are acest blocaj”. Da, pare a fi un blocaj, si poate chiar teama de a nu va depasi niciodata conditia va impinge in situatii care va amplifica mai tare aceasta teama. Este ceea ce in psihologie am numi profetii care se auto-implinesc, blocaje emotionale care ne fac sa repetam acelasi scenariu pana cand reusim sa deblocam ceea ce era blocat. Da, este posibil sa-ti depasesti conditia in viata si asta tine in primul rand de noi, pentru ca acolo unde se afla cauza, se afla si rezolvarea. Si totul porneste de la a privi in interiorul nostru. Cu toate ca mesajul dvs vorbeste despre lipsuri, eu am vazut mesajul unei persoane cu resurse interioare si claritate in gandire. Va incurajez sa explorati aceasta tema in terapie sau folosind un jurnal, si poate sa va raspundeti la cateva intrebari:Ce inseamna pentru mine a nu-mi depasi conditia?
Ce este cel mai negativ lucru la a nu-mi depasi conditia?
Cum ma face sa ma simt asta?
Cum simt ca sunt vazuta/ perceputa de ceilalti?
Ce cred eu ca este necesar pentru a-ti depasi conditia in viata?
Cum a fost pentru parintii mei sa nu-si poata depasi conditia?
Cum a fost pentru mine ca si copil/ cum i-am perceput pe parintii mei atunci?
Ce as putea face/ avea/ fi, daca mi-as depasi conditia?
Dintre acestea, ce imi doresc cel mai mult?Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed