consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 20 ani, am fost orientata numai spre invatatura, am avut o educatie stricta, nu am avut voie sa am iubit. Si tocmai s-a intamplat sa am prima noapte de dragoste, nu stiu cum ma simt acum… sunt foarte confuza, daca Dumnezeu nu ma mai ajuta? Cum pot merge eu sa ma rog acum?

Mesaj anonim de pe “Intreaba terapeutul online”:

www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul:

Buna ziua! Sunt studenta, 20 ani, am fost orientata numai spre invatatura si am avut o educatie stricta, nu am avut voie sa am iubit, orientare religioasa.. Si tocmai s-a intamplat sa am prima noapte de dragoste, nu stiu cum ma simt acum.. sunt foarte confuza, daca Dumnezeu nu ma mai ajuta? Cum pot merge eu sa ma rog acum? Cum ma voi simti in continuare? Partenerul meu va vrea din nou insa eu nu stiu daca pot, cum ma simt.. nu mai suport, as vrea sa dispar, sa scap de aceasta povara. Ce reprezinta in fond virginitatea? Si ce pot face sa ma simt impacata cu mine? Nu credeam ca ma voi simti atat de vinovata.. Imi este rusine de momentul in care voi da ochii cu parintii mei.. Imi este rusine de mine ca ma simt asa. Cred ca sunt temeri din pricina educatiei primite, insa nu stiu cum sa gestionez situația. Va rog, ajutați-ma!

Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Esti adult si ai dreptul sa dispui cum doresti de corpul si de mintea ta. Evident ca principiile tale si credintele tale sunt importante dar faptul ca ai ales sa iti incepi viata sexuala cu partenerul tau nu este un lucru care te face mai prejos, inferioara sau rea. Este o alegere absolut normala si naturala . Partenerul tau ce spune despre acest dileme ale tale? Discuta cu el, cauta sprijin din partea lui, incercati sa va sustineti si sa va ajutati impreuna in aceasta noua etapa din viata voastra. Nu uita sa te protejezi de sarcini neplanificate si de boli cu transmitere sexuala. Si un control la medicul ginecolog ar fi inidcat, sa discutati despre acest aspecte. Nu este absolut nimic rusinos sa faci asta, este dreptul tau ca femeie, defapt este si repsonsbailitatea ta sa ai grija sa fii informata despre sanatatea ta. Avand in vedere ca ai aceste emotii negative mai puternice, poate ar fi bine sa discuti cu cineva din familie daca crezi ca poti, cu cineva din Biserica daca simti ca te va accepta si nu te va judeca. Sper sa si gasesti pe cineva deschis la mine care sa nu arunce cu pietre. Poate chiar cateva discutii cu un psiholog te vor ajuta mult. Fruntea sus, viata e frumoasa!
Soare Fericire
Soare Fericire Inteleg ca te afli in un moment delicat al vietii tale pentru ca, asa cum ai spus, te afli in contradictoriu , cu niste credinte implementate din copilarie. Personal consider ca atunci cand iei decizii, mai ales atunci cand deja esti o persoana majora , peste 18 ani, este bine sa iti asumi decizia cu pace interioara. Referitor la decizia pe care ai luat-o de a-ti incepe viata sexuala, in afara de acceptarea acestui fapt, este nevoie de cunostintele necesare despre protectia sexuala. Sentimentele negative gen: vinovatie , rusine , asa cum deja simti , nu fac decat sa iti aduca un dezichilibru in viata. Iti las aici niste linkuri cu inregistrari video care sa te ajute sa vezi situatia cat mai realist https://www.youtube.com/watch?v=yyLqj3DDL6w https://www.youtube.com/watch?v=2eK5fGmVl5I https://www.youtube.com/watch?v=UYc-tE2FDAI


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed