consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Stiu ca nu e OK sa fiu geloasa, dar nu ma pot controla. Mereu am fost extrem de posesiva.

Terapeuti RO 6:55am May 6
Mesaj:
Buna . Nu stiu ce e cu mine , in ciuda faptului ca stiu ca nu e ok sa fiu geloasa nu ma pot controla . Mereu am fost extrem de posesiva . Imi aduc aminte , ca atunci cand eram mica i=am cerut surorii mele sa-si aleaga un parinte ( am avut grija sa-l aleaga pe tata , care nu-mi placea ) si s-o lase pe mama in pace … Copila s-a racit de maama . Sufeream cand vorbea cu ea , sau mergeau undeva amnadoua :/ Apoi , la scoala le uram pe toate tipele mai bune sau mai proaste , mai frumoase sau mai urate .. mereu ma comparam cu ele , apreciindu-le lor calitatile iar eu scotandu-mi in evidenta doar defectele .In dragoste , la fel . Daca tipul vorbeste , ii da like la o poza unei tipe imi strica toata ziua … oare care sa fie problema ? de la ce mi se trage ? cum as putea sa trec peste ? nu am posibilitate sa merg la psiholog .

Botezat Radu 8:53am May 6
ce varsta aveti? ganditi-va la un efort financiar (pe care il puteti negocia cu psihologul) pe care sa il faceti pt aceasta problema care aparent va afecteaza existenta destul de semnificativ. Succes!

Daniela Monica Guzu-psiholog 10:41am May 6
Problema cronica aici se pare…necesita timp, bani, vointa de transformare si Succes!!! Cereti ajutorul unui specialist, este important.

Florentina Coman 10:48am May 6
Eu cred că ştii ce e cu tine: a început în copilărie, atunci când tu ai făcut acel ..târg,, cu sora ta. Ani buni ai reacţionat la fel: aceste tipare comportamentale sunt în tine, fac parte din tine şi-ţi dau peste cap viaţa. Desigur, ar fi fost bine dacă atunci, în copilăria ta, cineva dintre adulţi ar fi observat aceste comportamente sau convingeri şi le-ar fi. Se poate să fi avut un motiv pentru care ai făcut-o, motiv pe care nu-l ştim noi şi poate că nici tu: atitudinea părinţilor faţă de voi două, faţă de tine. Ar fi putut să existe preferenţialitate din partea părinţilor, ar fi putut să fie acel “abandon emoţional” care a provocat nevoia ta de a fi iubită şi apreciată. Stima de sine a fiecărei persoane se construieşte prin cei de lângă noi iar stima ta de sine se pare că este destul de scăzută, dacă te-ai comparat toată viaţa ta cu alţii. Oricare ar fi cauzele, ai nevoie de un specialist, nu-i uşor să descurci iţele încurcate în copilărie.

Carmen Caramlau 11:25am May 6
Buna. Nu exista sa primesti ceva in viata pentru nimic. Si aici nu ma refer doar la plata pentru terapie (doar si tu iei bani pe munca ta, nu? nu cred ca ai munci degeaba). Cand iti vei dori cu adevarat sa stii ce-i cu tine, ia-ti inima in dinti si alege un terapeut care te atrage. Pregateste-te pentru o serie de minim zece sedinte. E mult de sapat in cazul tau, iar schimbarile vor veni doar din momentul in care vei hotari sa rupi cu trecutul, pe care il tragi dupa tine la deal. Numai bine!

Dana Falchidi 3:35pm May 7
Nu am inteles daca vrei sa schimbi ceva sau vrei doar sa stii ce se intampla. Daca doresti sa te schimbi, nu o poti face decat ajutata de un psihoterapeut. Daca nu doresti sa te schimbi, orce diagnostic nu poate ajuta la nimic.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile