consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am si eu o problema cu timiditatea. Nu prea ies din casa cu prietenele, ies numai cu familia, cand mergem la bunica sau cand mergem sa ne plimbam pe undeva. Am aproape 18 ani.

Terapeuti RO 12:57pm Feb 6
Mesaj:
Buna ziua. Am si eu o problema cu.. timiditatea. De felul meu nu prea ies din casa cu prietenele, ies numai cu familia cand mergem la bunica sau cand mergem sa ne plimbam pe undeva. Am aproape 18 ani, iar colegele mele ies mereu pe afara, isi fac poze, au multi prieteni. Singurii mei prieteni sunt colegii de clasa, dar vorbim doar la scoala si chiar si atunci nu vorbesc cu toti. Mi-e rusine sa ma integrez in grupuri, sa ies cu fetele afara asa cum ies si celelalte fete de varsta mea. Sunt prea timida, dar imi place sa vorbesc cu fetele, sa glumesc. Numai ca nu sunt bagata in seama prea des, probabil si pentru ca m-am retras eu din cauza timiditaii. Mi-ar placea sa fiu mai “intepata” ca si celelalte, sa ies si eu cu fetele, sa cunosc baieti si sa nu imi mai petrec tot timpul numai cu familia.

Botezat Radu 1:09pm Feb 6
nu este nimic anormal in a fi timid… este o chestiune de temperament. Esti tanara, personalitatea ta mai are nevoie de niste timp pana sa se maturizeze. Faptul ca nu te porti ca majoritatea fetelor nu este neaparat un lucru negativ ;) . Iti inteleg nevoia de a fi ‘ca ele’, toti am trecut prin asta candva si poate inca mai trecem, dar fiecare din noi avem un ritm propriu de a face fata vietii, de a ne adapta la mediu. Incearca sa iti faci curaj in limita propriului confort… nu mai incerca sa imiti personalitati opuse tie pt ca o sa te frustreze cu atat mai tare esecul. Ai putea sa vorbesti cu familia ta sa te ajute sa mergi la un psiholog/psihoterapeut un numar de sedinte (5-10) de dezvoltare personala… iti pui gandurile si sentimentele in ordine, eventual si un plan de viitor pt aceasta timiditate a ta, etc. Succes :)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile