Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Vise si mandale: o exprimare a centrului. Workshop de visare activa – Bucuresti

Vise si mandale: o exprimare a centrului. Workshop de visare activa (cu Ana Maria Stefanescu) – 27-28 februarie 2015, Bucuresti

chartres

Labirintul din catedrala Chartres

Cuadratura unui cerc este unul dintre multele motive arhetipale care formează modelele de bază ale viselor și fanteziilor noastre. Dar se distinge prin faptul că este unul dintre cele mai importante dintre ele, din punct de vedere functional. Într-adevăr, ar putea fi numit arhetipul întregirii.” Carl Gustav Jung

Cuvantul “mandala” vine din limba sanscrita si inseamna in principiu “cerc”. Am mai intalnit, in traduceri mai complexe, termenul de “continator al esentei sacre”. Generalizand, o mandala este un soi de figură geometrică – poate fi cerc sau patrat, o imagine statica, abstracta sau o imagine vie formată din obiecte şi/sau fiinţe. Intalnim mandale in primul rand in natura:  intr-o floarea-soarelui, de pilda, sau in cochilia unui melc, in fructe sau in forma sistemului nostru solar sau chiar in detaliile anatomice ale propriului corp.

Asa cum ne invata Jung, mandala este o reprezentare grafică a centrului – poate aparea in vise si viziuni si poate fi creata “spontan” ca opera de arta. “Am vazut ca totul, toate caile pe care le urmasem, toti pasii pe care ii facusem, ma purtau catre un singur punct  si adica, punctul din mijloc. Mi-a devenit din ce in ce mai clar ca mandala este centrul”. (Jung, “Amintiri, vise, reflectii”)

Mandala este un simbol spiritual si ritual in primul rand in budism si hinduism, un simbol care in aceste culturi reprezinta Universul. In crestinism regasim forme-mandale precum crucea celtica, ferestrele rotunde cu vitralii din biserici sau mandala-labirint din catedrala Chartres (imaginea care m-a inspirat atunci cand am creat “Drumul spre Centru” si care are o incarcatura profunda si semnificativa pentru mine; mandala-labirint care reprezinta calatoria dinspre lumea exterioara catre centrul sacru din interior).

masa tacerii brancusi

Masa tacerii, Brancusi

Am fost inspirata sa creez acest workshop de un vis recurent cu o masa rotunda – asa ca in cadrul acestui atelier vom explora felul in care se exprima Centrul in visele noastre. Vom vedea cum ne putem conecta la propriul Centru (cel mai mare, dar pe care ni-l putem face noua insine si implicit altora) cu ajutorul viselor si al mandalelor, folosind metoda visarii active (active dreaming), aducand energie si ghidare din lumea viselor si investind aceasta energie in drumul catre centrul fiecaruia dintre noi, creand un spatiu sacru din vise, forme si culori.

Te astept cu drag si cu inima deschisa, sa visam si sa cream impreuna,

Ana Maria

Program: 

Vineri, 27 februarie (18.30-21.00) si sambata 28 februarie (10.00–19.00), Bucuresti. Adresa exacta va fi anuntata celor inscrisi (e-mail: ana@drumulsprecentru.ro).

Contributie: 

250 lei. Rezervarea locului implica achitarea avansului de 50% (pana marti, 24 februarie, inclusiv). Se acorda reduceri de 20% pentru studenti, pensionari, persoane cu venituri reduse si pentru cupluri/membri familie. Numarul de locuri este limitat.

Facilitator:

Ana Maria Stefanescu - dream teacher, terapeut transpersonal, trainer

Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca dream teacher (Robert Moss School of Active Dreaming – Franta si SUA) si are formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine – Faculty of Psychology & Dreams – 2012).

Tine workshop-uri si consultatii individuale de lucru cu visele din ianuarie 2012. Este gazda workshop-urilor tinute de Robert Moss in Romania (din 2012), fondatoare a Romanian Dreaming Circle si initiatoare a World Day of Active Dreaming. Este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal - formare de 2 ani in terapii transpersonale (2009-2011) certificat ca si facilitator respiratie holotropica si respiratia inimii (RIRH) – Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania (cu o specializare in lucru corporal in cadrul Grof Transpersonal Training). In formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Contact:

: 0723.473.059
E-mail: ana@drumulsprecentru.ro

Mai multe informati gasiti si pe:

www.drumulsprecentru.ro

https://www.facebook.com/RomanianDreamingCircle

https://www.facebook.com/Respiratia.Inimii.Respiratie.Holotropica



Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita