consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cum pot sa imi schimb convingerile mele personale legate de viata, de mine, de bani, femei, oameni etc.?

Adam Sami 6:04pm Aug 2
Cum pot sa imi schimb convingerile mele personale legate de viata, legate de mine, legate de bani, legate femei de oameni etc.?

Manuela Nicolae 11:00am Aug 3
Ce va determina sa doriti sa le schimbati?

Carmen Elvira Mănescu 2:14pm Aug 3
Un prim pas ar fi sa te accepti ca fiind un om care poate gresi dar care este demn sa fie iubit , al doilea este sa fi deschis unor noi experiente si sa-ti placa sa inveti lucruri noi ,ai grija de tine in fiecare zi si de corpul tau pentru a te simtii bine iar nu in ultimul rand sa poti zice NU, fara a te simtii vinovat. Sunt cateva puncte generalizate care ne sunt benefice tuturor .

Ternei Attila 12:24pm Aug 4
prin traininguri de mesmersim – https://www.facebook.com/events/143865592475469/?ref=3

Ternei Attila 12:25pm Aug 4
https://www.facebook.com/events/131650870376635/?ref=3 – inca 6 zile Early Bird discount

Adrian Isacianu 2:40pm Aug 4
Care este varsta dumneavoastra domnule Adam Sami?

Adam Sami 2:41pm Aug 4
fac 17 ani la inceputul lui octombrie

Adrian Isacianu 2:48pm Aug 4
Tanar adolescent, foarte frumos. Este o varsta plina de cautari si momentul in care incepi sa te construiesti pe tine si sa iti construiesti viitorul. Este varsta la care modelele pe care le ai ca referinta si dupa care te vei ghida, pana iti vei recunoaste propria constructie si identitate, au un cuvant greu de spus. Poti trai simplu si frumos, poti trai periculos si frumos, poti trai pur si simplu. Tu alegi.

Adam Sami 3:08pm Aug 4
Raspunsul pt doamna Manuela Nicolae, pai ma determina faptul ca stiu ca mai am probleme pe plan social, mai am probleme in familie cand nu sunt de acord cu anumite principii ale parintilor mei, am un job, sunt arbitru de fotbal si castig destul de bine dar nu prea ma mai simt in stare sa arbitrez din cauza stresului si convingerilor care mi s-au inoculat fara sa imi dau seama, la fel si cu bani chiar daca am 100 de lei aproximativ pe meci si sunt recunoscator pt acest lucru, imi doresc mai mult, si la fel si cu fetele nu stau deloc prea bine, chiar daca am cateva admiratoare si vorbim, parca ceva se blocheaza la un moment dat, la fel si la scoala, stiu ca capacitatea mea de a invata depinde tot de convingeri si perseverenta, sau sanatatea corpului meu sau starea mea materiala sau in orice alt domeniu. Simt ca nu traiesc viata destul de intens si la maxim, plina de fericire.

Adrian Isacianu 3:28pm Aug 4
Dar simpla ta stralucire prin prezenta ta undeva sau in preajma cuiva de ce nu o pui la socoteala? Nu iti pierzi nici o calitate sau capacitate daca in loc de 100 lei in buzunar ai doar 10 sau 5 sau un leu. Cu parintii te ajuta asertivitatea nu conflictul.

Catalin Lazar 9:08pm Aug 4
Adam Sami, cel mai practic si mai eficient este sa treci de la etapa de contemplare a rezolvarii lucrurilor pe care le expui, la etapa de actiune concreta, facand ceva, de exemplu apeland la o persoana specializata cum este Manuela Nicolae.

Adam Sami 9:26pm Aug 4
Pai tare imi doresc si intentionez sa vorbesc cu o persoana de specialitate despre tot felul de convingeri si cat de departe pot sa merg cu ele si despre valori, eu sunt din Targoviste si ma gandesc ca ar fi mai bine daca gasesc aici o persoana de specialitate si sa fie un pret destul de rezonabil pe sedinta, acum poate gandul meu ca nu prea imi permit o intalnire cu un psiholog este o alta convingere care ma saboteaza.

Lidia Cotosman 10:09pm Aug 5
Convingerile sunt baza multor probleme din viata noastra, iar o convingere limitativa poate foarte usor sa ne duca la autosabotaj. Una din putinele terapii care se ocupa de convingeri si valori e cea prin NLP. Sunt cateva tehnici foarte eficiente de a schimba convingerile la nivel inconstient. Cauta un terapeut care foloseste NLP sau participa la un curs NLP si vei putea lucra singur apoi ori de cate ori doresti.

Catalin Lazar 10:30pm Aug 5
Lidia, este si incorect si nedeontologic ceea ce afirmi, probabil izvoraste din necunoasterea domeniului psihologiei. Ma refer la afirmatiile despre NLP in detrimentul celorlalte forme de terapie existente.

Lidia Cotosman 10:57pm Aug 5
Incorect ar fi daca nu ar fi adevarat ce am spus, iar nedeontologic, nu inteleg la ce se refera…sau la ce ai facut referire. Primul gand a fost ca te gandeai ca imi fac reclama…exclus, pentru ca nu locuiesc in zona si nici nu am timp pentru noi programari… Catalin, probabil nu cunosti valoarea unor tehnici NLP in practica psihoterapeutica…cunosc zeci de persoane care si-au schimbat viata prin schimbarea convingerilor, chiar boli (inclusiv cancer). Si apoi, atunci cand pornesti la schimbarea unei convingeri ai deja un background in relatia terapeutica prin care stabilesti care e calea cea mai buna de rezolvare a problemelor. Daca se preteaza NLP, e NLP daca se preteaza altceva, e altceva….pentru ca a fi terapeut, conform COPSI ai deja o formare in alta forma de terapie, iar suplimentar poti avea o formare in NLP. Cat despre domeniul psihologie, el difera putin de cel al psihoterapiei, sa nu uitam… asadar, de unde concluzia pe care o tragi?

Catalin Lazar 10:57pm Aug 5
In al doilea rand, nu poti sa schimbi convingeri de care cel cu care lucrezi nu devine constient. “Problema cu inconstientul este ca e inconstient” spunea Jung. Fiecare persoana este unica, are propriile sale convingeri particulare. In masura in care sunt disfunctionale, pot fi puse in discutie astfel incat cel cu care lucrezi sa descopere modalitati mai avantajoase de a vedea, intelege lucrurile. Dar nu inlocuindu-le cu convingerile terapeutului sau cu un material de curs.

Lidia Cotosman 11:01pm Aug 5
Din nou faci presupuneri…ca sa afli convingerile are loc o discutie…uneori chiar de 2-3 sedinte si chiar daca o stii, nu terapeutul e cel care formuleaza sau sugereaza convingeri pentru a le schimba…totul se discuta…of, din nou faci presupuneri

Catalin Lazar 11:01pm Aug 5
NLP-ul este un fel de fast food de idei prefaabricate cu care spala creierul cursnatilor. Informeaza-te privitor la terapiile autentice si lasa deoparte solutiile spectaculoase promovate printr-un marketing insistent.

Lidia Cotosman 11:11pm Aug 5
Daca fast food-ul de care spui poate schimba in bine viata omului sau poate sa te vindece (cunosc personal 2 cazuri de cancer grave care s-au vindecat in 3 sedinte), atunci prefer fast food…daca nu, atunci nu. Ce ma surprinde insa, e modul in care ai reactionat…nu mi se pare foarte potrivit la un terapeut

Catalin Lazar 11:15pm Aug 5
Ai inceput gresit, acum o scalzi. Nu cred afirmatia referitor la doua cazuri de cancer grave care s-au vindecat in 3 sedinte de NLP. Presupun ca face parte din strategia voastra de a convinge lumea ca NLP-ul are rezultate miraculoase. Prezinta cazurile!

Lidia Cotosman 11:25pm Aug 5
Verifica-mi siteul si anunturile si vei vedea ca nu e acolo nici o promisiune. Cazurile nu le prezint in public, pentru ca nu sunt din categoria celor care manipuleaza. Informeaza-te inainte sa ataci sau sa faci afirmatii. Eu afirm doar ceea ce stiu si ce am lucrat. Baiatul intreba ceva, i-am raspuns concret la acel ceva…nu am batut campii.

Catalin Lazar 11:39pm Aug 5
Da, m-am lamurit, domnul cu mesmerismele rezolva astmul in 3-4 minute, tu vindeci cu nlp-ul cancere garave, probabil stadiile 3-4 in 3 sedinte.

Adrian Isacianu 9:45am Aug 6
Domnule Adam Sami, in afara de convingeri ce altceva mai doresti sa schimbi? Dotintele tale au infierbantat discutiile si pozitiile. Stimata Lidia, pe care submodalitati vei lucra pentru a schimba convingerile tanarului?

Adam Sami 9:51am Aug 6
Domnule Adrian Isacianu, doresc sa aflu si care sunt valorile mele, momentan nu imi dau seama ce as mai putea schimba si daca ar mai fii ceva de schimbat.

Adam Sami 9:56am Aug 6
Imi doresc sa imi dezvolt si intuitia.

Lidia Cotosman 1:46pm Aug 6
Domnule Adrian, eu nu voi lucra cu Adam, am mai spus asta, pentru ca nu locuiesc in apropiere. Iar despre mersul unei terapii, evident nu se poate face o afirmatie in acest moment, necunoscand date. Poate e vorba de valori sau convingeri, poate nu. Probabil nu e vorba de terapie, ci de cateva sedinte de coaching. Pe de alta parte, metode de a aschimba convingerile sunt multiple, nu doar cele legate de submodalitati.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile