consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Vitamina soarelui poate proteja împotriva demenței

Vitamina soarelui poate proteja împotriva demenței

Demența este o afecțiune potențial devastatoare, care afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume. În fiecare an, 10 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate. Prin urmare, este de o importanță vitală să se investigheze noi modalități de prevenire și tratare a acestei tulburări mintale.

Studiul actual se bazează pe date de la 294.514 de participanți de la Biobank din Marea Britanie, o bază de date biomedicală cuprinzătoare și o resursă de cercetare cu informații aprofundate genetice și de sănătate despre o jumătate de milion de participanți din Marea Britanie.

Nivelurile de vitamina D ar trebui crescute

Oamenii de știință subliniază că studiul lor este primul care examinează impactul nivelurilor foarte scăzute de vitamina D asupra riscurilor de demență și accident vascular cerebral, folosind analize genetice în rândul unei populații mari de studiu. Mai exact, în această populație din Marea Britanie de la Biobankul Regatului Unit, ei au observat cum 17% dintre cazurile de demență ar fi putut fi evitate prin creșterea nivelului de vitamina D, astfel încât să atingă intervalul lor normal.

Nu există nicio mențiune oficială de sănătate pentru vitamina D și sănătatea mintală. Totuși, știința a găsit receptori de vitamina D (VDR) în aproape toate țesuturile corporale, inclusiv în creier, așa că există motive să presupunem că o bună sănătate a creierului depinde de cantități adecvate de nutrienți, la fel cum este cazul oaselor, dinților, mușchilor, și altor țesuturi.

Suplimentarea ar putea fi recomandabilă

De asemenea, este relevant să menționăm că există deficiență sau insuficiență de vitamina D pe scară largă în întreaga lume, chiar și în regiunile însorite, unde s-ar presupune că oamenii au fost suficient expuși la soare pentru a asigura niveluri sănătoase ale nutrienților.

Cu toate acestea, campaniile de conștientizare a razelor puternice ale soarelui, viața în interior și alți factori contribuie la nivelul scăzut de vitamina D la mulți indivizi.

Din ce în ce mai mulți oameni au devenit conștienți de importanța de a avea niveluri adecvate de vitamina D în sânge și, prin urmare, iau un supliment zilnic pentru a fi în siguranță. Este întotdeauna o idee bună să alegeți un supliment de vitamina D care este documentat în studii publicate. D-Pearls de la Pharma Nord a fost utilizat în mai multe studii în diferite țări și s-a dovedit că oferă o bună biodisponibilitate și un efect de încredere.

Sursă:

Vitamin D and brain health: an observational and Mendelian randomization study, The American Journal of Clinical Nutrition, 2022;DOI: 10.1093/ajcn/nqac107 Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile