consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am un baiat de 14 ani diagnosticat cu crize psihomotorii, cu probleme de comportament.

Terapeuti RO 8:14am Aug 14
Mesaj:
buna ziua am un baiat in varsta de 14ani de la 7ani a fost diagnosticat cu crize psihomotorii urmeaza tratamentul si acum mergem la 6 luni la tg mures din punct de vedere medica eggul iese din ce in ce mai bine problema este cea de comportament nu ne mai putem intelege poate sunt prea grijulie cu el intotdeauna pt a face ceva trebuie sa ii spun de 10 ori si tot comenteaza tipa la mine incercam ca si parinti sa ii explicam nu asa se procedeaza ii ascultam si lui problemele dar nu stiu ce sa fac sa nu mai tipe ajutatima va rog

Ioana Frecan 8:32am Aug 14
Ma intreb daca este posibil ca maniera dvs. grijulie sa fie perceputa ca presiune de catre copil. Daca identificati posibilitatea asta poate ar fi util sa comunicati diferit.

Cristina Cristea 2:49pm Aug 14
Incercati sa vedeti la ce anume riposteaza , ce il enerveaza , faptul ca trebuie sa faca ceva sau felul , tonul pe care ii spuneti .Poate este doar un pui de lene pe acolo , apoi este si varsta conflictelor cu el insusi , aratati-i ca il iubiti , ca aveti incredere in el .Incercati sa-l rugati sa va ajute la o treaba prin casa , dar doar daca si el vrea, vorbiti calm cu el , intrebati-l despre scoala , prieteni . Si incercati sa nu-l sufocati , este la varsta la care,,el stie cel mai bine" ,,, parintii nu inteleg". Atentie.

Invingem Stresul Impreuna 7:33am Aug 15
Ati identificat problema corect: "poate sunt prea grijulie". De fapt, sunteti o mama cu comportament supraprotector, si e tipic adolescentilor sa se revolte. Daca ar face mereu ceea ce ii spuneti, la 14 ani, ar fi deja extrem de grav. Lasati-l sa se exprime, sa fie el insusi, si INCETATI sa il presati… El trebuie sa TRAIASCA, SA EXPERIMENTEZE, sa fie viu. Altfel, il transformati intr-un fel de robotel inadaptat, dar ascultator….

Clau Anki 12:06pm Aug 15
E foarte bine ca sunteti o mama grijulie, dar asta nu trebuie sa-i aratati, mai ales cand este vorba despre probleme cotidiene. Baiatul este la varsta la care trebuie sa-l supravegheati de departe, astfel incat el sa nu perceapa aceasta supraveghere, astfel incat sa aiba ideea de autonomie si propriul control. In acest fel, "de departe", nici grija dumneavoastra nu va fi perceputa ca intruziva. Apoi, faptul ca ii spuneti de 10 ori ceva ca sa faca, inseamna insistenta, presiune, lipsa controlului, dezinteres fata de parerile lui (referitoare la sarcina impusa). O solutie de a va atinge scopul, atunci cand ii cereti sa implineasca o sarcina anume, ar fi sa-i dati sa aleaga dintre doua sarcini pe cea pe care vrea sa o indeplineasca. Bine ar fi si sa-i precizati arcul de timp pe care il are la dispozitie pentru realizarea sarcinii. De exemplu: vrei sa duci gunoiul acum sau vrei sa-ti faci ordine in dulap imediat dupa ce mananci? Aceasta alegere nu lasa locul unui refuz si nici unei amanari. Faptul ca ii spuneti de 10 ori sa faca ceva si el nu executa, dar nici nu riposteaza, poate fi dintr-o agresivitate pasiva. Cu siguranta nu vreti sa i-o cultivati, dar cu insistenta dumneavoastra, spre asa ceva se indreapta. Sub nici o forma nu trebuie sa-l privati de sarcini pe motiv sa reduceti presiunea; doar trebuie sa aveti in vedere cum va exprimati cand ii plasati atributiile. Faptul de a-i da sa aleaga inseamna recunoasterea implicita a libertatii lui, a respectului dumneavoastra fata de individualitatea lui. Va doresc mult succes!

Remus Sandu 2:55pm Aug 15
Dacă aţi detalia puţin ce înseamnă "crize psihomotorii" ! Crize convulsive, hiperkinezie ? În orice caz, copiii cu probleme de neurodezvoltare îşi pot îmbunătăţi starea prin mai multe căi, iar unele pot fi mult mai eficiente (fiindcă uneori elimină cauza reală) şi nu au efecte secundare. Citiţi de exemplu această listă http://wp.me/p48646-2KO , sau mai pe scurt aici http://wp.me/p48646-10Q

Cristescu Irina Alexandra 7:00pm Aug 15
artrebui sa mergeti cu copilul la un psiholog specializat in tulburari comportamentale, deoarece nu numai copilul trebuie sa isis schimbe comportamentul, dar si dvs ca parinti.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile