consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am putea ameliora durerile de oase si articulatii daca am merge cateva zile la baile cu apa sarata de la Ocna Sugatag?

Terapeuti RO 12:07pm Aug 7
Mesaj:
Am 60 ani si am intrat in menopauza precoce de la varsta de 45-46 ani.Acum 2 saptamani am “dobandit” o fisura la coasta VIII anterior; mergand cu imaginile la medicul ortoped, acesta mi-a spus ca in afara de problema cu coasta, am coloana foarte urata, cu vertebre tasate, scolioza, spondiloza cervicala si lombara si o hernie de disc la L4-L5(despre care stiam). Mi s-a recomandat bai termale si gimnastica speciala pentru coloana. Mi-a fost prescris Osseor ca tratament pentru osteoporoza. Mai am ca afectiuni HTA (cea mica este in jur de 90-100)pentru care iau Zomen 30 mg 1/zi si Egylok 25 mg 1/zi. Cum locuiesc in Baia Mare, m-am gandit sa profit de baile cu apa sarata de la Ocna Sugatag.
Mama mea are 78 de ani, are artroze la ambii genunchi si un umar anchilozat, coloana la fel de “urata” si HTA.
Intrebarea mea : am putea avea rezultate , in sensul de a ameliora durerile de oase si articulatii daca am merge cateva zile la Ocna Sugatag ? Evident, facand tot ce va fi recomandat sub supraveghere medicala!
Va multumesc.

Kinetoterapeut Cojocaru Andreea Valentina 12:48pm Aug 7
Daca medicul recomanda, avand in vedere ca exista si alte boli asociate. Dar sfatul de a face gimnastica medicala nu trebuie ignorat. Este singura parte din recuperare care inctineste degradarea. Si mai trebuie sa tineti cont ca dea acum inainte miscarea trebuie sa fie un stil de viata.

Viorel Mocanu 5:33pm Aug 7
Trebuie luat in calcul si faptul ca “baile sarate” nu se prea impaca cu valorile tensiunii arteriale prea crescute si nu neglijati acest sfat mai ales ca sinteti si sub tratament antihipertensiv.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile