Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatPuteti sa imi spuneti care e cauza tensiunii diastolice mai mari?

Terapeuti RO 6:02pm Sep 3
Anonim: Puteti sa imi spuneti care e cauza tensiunii diastolice mai mari?(90)

Mihaela Manghiuc 9:36pm Sep 3
Cea mai mare parte din riscul cardiovascular este din cauza valorii sistolice (cea mare). Tensiunea diastolica nu este asa periculoasa in special la varste peste 50 de ani. La cei mai tineri, s-ar putea sa fie totusi vorba de hipertensiune.
De multe ori tensiunea masurata de medic este mai mare decat cea care este de obicei, din cauza stressului de a fi examinat. Masurati-va tensiunea repetat, si acasa. Daca cea mica este in mod repetat mai mare de 90mm, mergeti la un cardiolog.
Reducerea consumului de sare, exercitiul fizic regulat, scaderea in greutate, fiecare din ele pot reduce tensiunea cam cu 5 mmHg.
Cateodata, hipertensiune diastolica la tineri poate insemna hipotiroidism. Dacă problema dureaza de mai mult timp, probabil ar merita masurat TSH si freeT4.

Mihaela Manghiuc 9:37pm Sep 3
Tensiunea diastolica mare are drept cauza profunda o stare permanenta de incordare. Aceasta se reflecta in rigidizarea vaselor de sange, de unde rezulta tensiunea de repaus (diastolica) crescuta.
Cauza acestei incordari permanente este o supra-responsabilizare, ca atunci cand te simti obligat sa faci anumite lucruri, si dupa aceea altele si tot asa, uitand sa-ti rezervi o perioada “fara griji”.
Rezolvarea consta tocmai in schimbarea acestui stil de viata: responsabilitatea fortata trebuie transformata in atentie relaxata.
Sunt si niste plante care ajuta la acest proces: talpa gastei, papadie, tinctura de muguri de paducel.

Catalin Lazar 7:34am Sep 4
Migneco et al demonstrated a significant decrease in
blood pressure values, in particular in diastolic blood
pressure values, after H. pylori eradication in hypertensive patients. http://biomedres.info/yahoo_site_admin/assets/docs/537-539-Vinutha.27430721.pdf
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile