consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Refuzand sa ma duc la facultatea la care voia ea, mama mea a recurs la agresiune atat verbala, cat si fizica.

Terapeuti RO 6:28pm Jul 15
Mesaj:
refuzand sa mă duc la facultatea la care vroia mama mea, a recurs la agresiune atât verbală cât si fizica. A încercat sa mă oblige, sa mă tarasca după ea iar apoi sa mă lovească si sa mă înjure. Am trecut printr-un calvar, am avut noroc cu o ruda care a oprit-o si mă lăsat în pace, dar nu stiu pana când. Mi-e frica de faptul ca maine va face la fel. A sticat o inchizatoare de la ușa doar ca sa mă prindă…

Bota Silviu 7:02pm Jul 15
…ii greu sa-si dea cineva seama de ce sa faci din cat ai scris in mesajul de mai sus…revin-o cu detalii suplimentare ;)

Carmen Caramlau 7:24pm Jul 15
Apeleaza la ruda care te-a aparat. Roag-o sa stea de vorba cu mama ta si sa o intrebe daca isi da seama de ce a facut. Daca realizeaza ce comportament abuziv si inacceptabil a avut. Dansa ar accepta un astfel de abuz, daca ar fi in locul tau? Cum s-ar simti? Ar ceda agresiunii? Cu ce urmari? La cat de agresiva a fost reactia mamei tale, sincer, ma indoiesc ca tu ai declansat aceasta agresiune. E posibil sa fi fost un debuseu, incercand sa scape de o presiune mai mare, pusa de altcineva. Agresiunea provine din imposibilitatea de a controla o situatie, deci trebuie sa intelegi ca, esential, nu agresorul e cel puternic, ci dimpotriva, victima. In cazul abuzului fizic nu iti recomand o impotrivire, care va alimenta nervozitatea, ci o alianta. Tine minte ce ti se intampla, sa nu repeti in viata greselile mamei tale. Succes!

Remus Sandu 7:46pm Jul 15
Aruncă aici o privire, e un psihoterapeut care discută cam acelaşi subiect (are traducere, click pe buton). În descriere poţi găsi şi restul documentarului. http://youtu.be/LPY9lPyNzZY

Invingem Stresul Impreuna 8:10pm Jul 15
Pai sa mergi eventual la psihologie, sau la medicina. Mama ta are REALA nevoie de ajutor… E un caz de tulburare de personalitate, si e cam greu de recuperat… O sa mai ai de lucru cu ea vreo 30 de ani… Important e sa nu o mostenesti, sau daca observi vreo tendinta, sa iei masuri din timp.

Trandafir Mioara 2:36pm Jul 18
Ai posibilitatea de a te inscrie la mai multe facultati.Nu poti negocia cu mama ta sa te inscrii la amandoua si apoi sa decizi la care sa confirmi locul in cazul in care vei reusi la admitere?Mai castigi un pic de timp si poate mama ta va intelege ce-ti doresti tu.Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier