consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Dupa o inundatie (s-a fisurat teava de pluviala) in momentul in care vad ca este cerul innorat si va incepe sa ploua, ma cuprinde o frica foarte mare.

Terapeuti RO 5:41pm Jul 18
Mesaj:
buna ziua mi.as dori foarte mult sa ma puteti ajuta cu problema mea.acum cateva saptamani m.i sa fisurat teava de pluviala pe care o am inauntrul apartamentului,timp de zece ore am strans apa fara oprire intrand intr.o stare de o panica excesiva.acum totul s.a rezolvat cu teava insa in momentul in care vad ca este cerul innorat si v.a incepe sa ploua ma cuprinde o frica foarte mare,simt o apasare in piept,inima imi bate cu putere si orice mi.as spune in sinea mea nu ma pot linisti.Mi.e frica sa nu o iau razna…ce ma sfatuiti sa fac pentru a scapa de aceasta frica?toti din jurul meu nu ma inteleg repetand intr.una ,,daca nu mai sunt probleme stai linistita sau daca nu consulta un psihiatru,,insa este o frica pe care nu o pot controla pur si simplu ma linistesc dupa ce se termina ploaia.va multumesc anticipat

Doina Zamfirescu 8:27pm Jul 18
Este posibil ca situatia sa activeze a temere a dvs. Din postarea dvs. nu sunt date suficiente pentru a pune un diagnostic de accea va sugerez sa apelati la un terapeut pentru a rezolva situatia.

Clau Anki 9:03pm Jul 18
Ceri un sfat pentru a scapa de care frica: frica de inundatie sau frica de o viitoare frica in caz de inundatie? de oricare dintre ele vrei sa scapi, tot psihoterapeutul te trateaza, insa in functie de focarul fricii (inundatie sau teama de repetitie a fricii) se planifica si tratamentul. In plus, nu cred ca esti caz de psihiatrie, deocamdata. Un tratament psihiatric te poate linisti pe moment, dar dupa incetarea lui, fricile revin, pentru ca medicamentele iti pot echilibra neurotransmitatorii, dar nu-ti scot ideile din cap. Problema te e de mentalitate nu de neurotransmitatori.

Neli Pena 11:35am Jul 19
Inainte de a apela la un psihiatru, asa cum v-ati gandit deja, apelati la un psiholog. Este posibil sa aveti atacuri de panica circumscrise situational. Mult curaj!

Ana Maria Bordean 7:22am Jul 20
Sunt psiholog. Te inÅ£eleg. Eram mai tanara. Am avut ÅŸi eu apa pana la glezne in casa. La mine s-a spart Å£eava principala de apa rece. Am chemat instalator, n-a Å£inut adezivu’. Era weekend. Mai pe scurt dormeam noaptea cate doua ore cu randu’, eu ÅŸi colega alternativ ÅŸi mancam banane atat eu, cat ÅŸi colega ÅŸi pazeam Å£eava. (a fost o intreaga istorie, po’ sa scriu o carte :) ) ). La ÅŸase luni, e drept am inceput si eu cu atacurile de panica. Numa’ ca io eram intr-o permanenta stare de panica. La mine nu mai conta ploua, nu ploua, cald, rece, etc. De obicei este vorba de un cumul de factori. "AgenÅ£ii etiologici in declanÅŸarea un episod de acest fel sunt: a) declanÅŸatori (fiecare cu Å£eava lui); b) determinanÅ£i; c) favorizanÅ£i; d) predispozanÅ£i/ de risc ÅŸi e) de menÅ£inere." (Daniel David – Fundamente de Psihologie EvoluÅ£ionista ÅŸi Consiliere Genetica) Sunt din IaÅŸi. Daca consideri ca ar putea fi de folos sa facem un schimb de experienÅ£e, contacteaza-ma pe pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/ana.m.bordean?ref=tn_tnmn

Carmen Caramlau 4:35pm Jul 21
Orice frica se instaleaza printr-un anumit ritual. Pentru a fi demontata, trebuie demontat ritualul. Exista proceduri specifice aplicate cu mare succes fobiilor. Alegeti un terapeut de aici (suntem atatia care scriem pe terapeuti.ro) sau mergeti pe o recomandare. Veti scapa de ea rapid.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed