consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Psihiatrul m-a diagnosticat cu tulburare depresiva anxioasa, mi-a dat tratament, dar nu doresc sa il iau, ci vreau sa fac psihoterapie si sa iau un tratament naturist. Gresesc?

Terapeuti RO 7:33am Nov 4
Mesaj:
Dupa o sperietura foarte mare am ramas cu durere axilara si doua nopti de insomnie crunta si agitata.Intre timp am avut probleme cu inima,sufocare,tensiune noaptea..Analizele sunt bune,am verificat tot si nu sunt cauze fizice.Nu sunt trista,dar sunt foarte speriata de boala,orice boala.Am inteles ca acestea sunt atacuri de panica.Am constientizat ca am mai avut si in trecut.Fara probleme de familie sau materiale.Copil infiat si sunt recunoscatoare pentru asta.Iau tratament naturist:sunatoare,omega 3,5HTP,Rhodiola,valeriana.Am fost la psihiatru si mi-a spus:tulburare depresiva anxioasa,mi-a dat o pastila chimica,nu-l iau,dar doresc psihoterapie.Gresesc?

Mihaela Vasut Luncasu 7:41am Nov 4
nu, nu gresiti. Mult succes !

Alexandra Badau 7:57am Nov 4
Subscriu parerii colegei de mai sus: Nu gresiti. O psihoterapie va ajuta sa intelegeti cum se declanseaza atacurile, cum pot fi controlate si depasite. Succes!

Cristina H. B. Docan 8:14am Nov 4
Pare sa fie genul de situatie extrem de eficient de abordat cu Emotional Freedom Techniques. :)

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:32am Nov 4
nu greseti… poate chiar nu este nevoie de medicatie ‘chimica’, insa nu este de exclus daca situatia se agreveaza. Puteti incerca un tratament homeopat, cu succes, cu sustinere psihoterapeutica. Succes!

Remus Sandu 2:29am Nov 5
Atentie la omega 3, aveti de castigat folosind regulat, dar mai rar ulei de peste, in favoarea surselor vegetale. http://wp.me/p48646-QY Dupa cum si dieta este de preferat a fi in principal vegetariana.

In plus, este foarte recomandat sa asociati omega 3 cu antioxidanti ca vit. E si seleniu organic. (cititi categoria ‘Suplimente’ de pe saitul dinainte). Adica forma aceasta ar fi mult mai eficienta decat cele sintetice sau chiar si naturale. http://www.suplimente.ro/advanced-gamma-e-complex-60-softgels.html

Adaptogenele ca Ginseng si Rhodiola sunt de mare ajutor celor in varsta. Cei tineri pot folosi si chiar e foarte recomandat sa incerce mai intai ajustarea dietei (mai multe grasimi sanatoase, eliminarea zaharului, a cerealelor etc).
Reveniti peste 3-4 zile pe acest subiect pentru niste articole despre eroarea focalizarii direct pe nivelul de serotonina in depresie. Adica mai bine evitati sunatoarea si 5-htp, in schimb speculati niste suplimente banale gen magneziu + B6. Apropo, B6 are un rol esential in sinteza serotoninei.
In rest, cred ca sunteti pe drumul cel bun daca evitati solutiile chimice, cititi aici mai multe. http://tinyurl.com/qdrptkxLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile