Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si sunt studenta. In urma cu 4 ani am facut primul atac de panica, care a fost urmat de anxietate generalizata, agorafobie, depresie.

Terapeuti RO 10:48am Oct 29
Mesaj:
Buna seara! Ma numesc A.M.,am 20 de ani si in prezent sunt studenta.In urma cu 4 ani am facut primul atac de panica, ce a fost urmat de anxietate generalizata, agorafobie, depresie.Cu ajutorul tratamentului psihiatric(sertralina-pe care il urmez si astazi) si cu sprijinul celor dragi am reusit sa imi revin.Am incercat sa intrerup tratamentul cu sertralina timp de 6 luni,dar apoi starile au revenit si a fost nevoie sa reincep tratamentul.Intre timp, am inceput sa ma "familiarizez" cu starile si chiar sa "gestionez" eficient unele atacuri de panica.
In ultimul timp insa, desi nu trec printr-o perioada de stres, am inceput sa resimt o stare puternica de tristete inexplicabila si de inutilitate(probabil din cauza lipsei unui job ceea ce ma face sa ma simt de parca as sta pe capul parintilor si a faptului ca pana la varsta aceasta nu am un prieten).
Intrebarea mea este: cum pot trece peste aceste stari de depresie? Oare voi putea vreodata sa renunt la medicamente ?
Multumesc mult !

Alexandra Badau 11:05am Oct 29
As sugera sa incepi o psihoterapie. Transformarile ce le vei obtine sunt mai de durata decat cele medicamentoase pentru ca presupun modificari privind modul de a gandi, de a te raporta la diverse situatii si-ti permite dezvoltarea unor abilitiati latente, accesul la resurse proprii care toate vor duce la crestera capacitatii de adaptare la mediu.

Daniel Mois 11:13am Oct 29
Psihoterapia si coachingul te vor ajuta sa iti schimbi radical ATITUDINEA fata de tine si fata de viata in general. Medicamentele nu au efect daca nu lucrezi la ATITUDINE.

Neli Pena 3:52pm Oct 29
Tratamentul medicamentos va diminueaza simptomele somatice, insa pt. recapatarea echilibrului emotional va este necesara psihoterapia.

Geanina Cucu Ciuhan 4:08pm Oct 29
Tratamentul medicamentos ajuta la imbunatatirea starii emotionale doar atata timp cat esti sub efectul medicamentului. Problemele emotionale raman insa nerezolvate si ele vor reveni continuu, intr-o forma sau alta. Acesta este motivul pentru care se recomanda sa incepi un tratament psihoterapeutic.

Remus Sandu 6:59pm Oct 29
Puteţi avea în vedere şi inositolul, este foarte eficient, iar efectele secundare sunt practic inexistente. http://wp.me/p48646-3uP Aţi putea face şi analize pentru a exclude şi posibilitatea unei boli autoimune (articolele similare).


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita