Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCe inseamna dimensiunea temporala a organizarii noastre psihice?

Terapeuti RO 9:16am Oct 7
Mesaj:
Buna-ziua! Stiu ca intrebarea pe care urmeaza sa o pun este total lipsita de sens, spre deosebire de problemele celorlalte persoane, insa sunt o tanara pasionata de psihologie si am o curiozitate nesatisfacuta, neavand la cine apela. Ce inseamna dimensiunea temporala a organizarii noastre psihice?

Cristina Hazulea 10:23am Oct 7
Cauta articole de psihologie unde apare dimensiunea temporala a organizarii psihice, e mult mai simplu sa gasesti definitii, exemple, interpretari etc. Din fericire noi nu suntem google :) dupa ce citesti cateva articole si ai dori sa ne intrebi pe noi cum percepem, ce parerea avem despre o anumita tema e cu totul altceva…

Alina Lavrig 10:33am Oct 7
Se refera la memorie, la faptul ca memoria face organizarea trecut-prezent-viitor, iar aceasta organizare este ulterior folosita si la dezvoltarea si functionarea altor procese psihice. Pt mai multe detalii, google it!

Ioana Man 11:25am Oct 7
Si mai suntem psihologi care vasazica. A intrebat omul n.a dat cu parul. De ce trebuie sa avem reactii din astea? Nu cred ca e cineva obligat sa raspunda dc nu vrea sau I se pare nu stiu cum intrebarea. Un raspuns ca "ai internet-foloseste.l" mi se pare arogant si rautacios si nu.i vad rostul. Aud in ultimul timp din ce in ce mai des de pacienti care au intalniri absolut nefericite cu psihologi cu reactii agresive si iesiri necontrolate si ma tot intreb ce naiba se intampla.

Oana Bodor 11:27am Oct 7
In plus fata de ceea ce s-a spus deja, timpul exista numai in partea constienta a psihicului; partea inconstienta (exprimata in vise, reverii, fantasme, etc) este atemporala.

Oana Bodor 11:33am Oct 7
draga Ioana Man, se intampla ca "acei" psihologi despre care vorbesti fie nu au specialitatea consiliere/psihoterapie, fie nu au facuta autocunoasterea si/sau terapia personala… drept urmare, nu sunt constienti de felul cum "trec in act" propriile lor reactii impulsive

Ioana Man 4:48pm Oct 7
Oana Bodor, din pacate chiar despre unii din acesti "psihologi" este vorba. Lucrez intr.un loc unde pacientii vin , de obicei, si cu examene psihologice sau sedinde de consiliere/psihoterapie facute si in alte locuri si raman interzisa cand aud ce experiente pot avea unii oameni cu colegi de.ai nostrii. Si nu incetez sa ma intreb la ce I.a ajutat formarea personala sau ce I.a facut sa se indrepte spre psihologie daca se dovedesc a fi capabili sa puna bietii oameni pe fuga si sa.i faca sa ne catalogheze in general drept o categorie mai ciudata.

Clau Anki 5:25pm Oct 7
Daaa… si eu am o pacienta care a "testat" cel putin 6 psihoterapeuti si toti au pus-o pe fuga. Cand mi-a povestit ce-i faceau am ramas incremenita, desi incercam sa-i explic posibile cauze a comportamentelor lor; insa camd mi-a spus ca un psihoterapeut i-a spus ca e grasa si ca nu vrea ea sa se vindece, n-am mai gasit justificare; am ramas ca si la fotograf!

Oana Bodor 5:52pm Oct 7
Acuma…. de dragul impartialitatii si echidistantei, trebuie sa luam in considerare si faptul ca atata timp cat nu avem posibilitatea de verificare a faptelor asa cum s-au petrecut, adevarul e la mijloc.Sa nu uitam ca si povestea pacientului este influentata de modul de perceptie, trasaturile lui de personalitate si (nu in ultimul rand) de diagnostic…Eu una, as ciuli bine urechea si as lucra atent aceasta nevoie de a "testa" terapeutii….oare toti 6 au fost atat de incompetenti incat au "picat testul" si au "pus-o pe fuga" ?? (ceva nu miroase a bine aici….)

Clau Anki 6:05pm Oct 7
Nuu, Oana, ea a spus ca au pus-o pe fuga, insa eu doar la unul n-am avut argument

Oana Bodor 6:32pm Oct 7
Clau Anki, ok :) am inteles….

Mar Dum 1:51am Oct 8
In contextul descris de CA notiunea de killer therapy poate fi aplicata si terapeutului nu doar clientului care de fapt nu doreste a se vindeca. Nu realizez insa care sunt "avantajele inconstiente" de care acesta ar beneficia de pe urma unei astfel de relationari cu clientul ? :D
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile