Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu consuma alcool aproape in fiecare zi si atunci se enerveaza din orice si ma injura. Simt ca am ajuns la capatul puterilor.

Terapeuti RO 8:58am Jun 6
Mesaj:
Buna ziua . Am o intrebare, sunt in dilema si nu stiu cum sa procedez. Sotul meu consuma alcol aproape in fiecare zi si atunci se enerveaza din orice si ma injura de lucruri sfinte, ma jigneste de nenumarate ori si mai nou foloseste cuvinte jicnitoare care in trecut nu le pronunta. Ma face sa pling din ce in ce mai mult. Ma jicneste si ma injoseste in public, fata de alte persoane. Avem patru copiii si unul in plasament, eu fiind asistent maternal iar el padurar. De miine mai primesc un copil in plasament, mai mult fortat. Doi dintre copii mari sunt plecati in strainatate. Simt ca am ajuns la capatul puterilor. Ce sa fac? Am incercat sa vorbesc cu el, dar nu prea reusesc din pacate. Mentionez ca am probleme de sanatate si ma simt uneori foarte rau dar nu ma crede si din lipsa banilor stau si sufar. Trebuie sa rezist pentru copii, oare cit, cit sa mai sufar. Simt ca am nevoie de o imbratisare, de o vorba buna, de un zimbet ….

Botezat Radu 9:27am Jun 6
ar fi bine ca sotul sa recunoasca faptul ca are o problema cu bautura si ca ar fi de dorit sa remedieze aceasta situatie. Daca nu vrea, poate ar fi mai bine sa va reevaluati casnicia. Succes!

Grigoras Nitica 12:45pm Jun 6
Trebuie sa rezistati pentru copii??!!Gresit!!!!!!.Aveti nevoie sa fiti linistita pentru binele copiilor nu tensionata,starea se transmite copiilor….Aveti nevoie de ceea ce a-ti specificat,imbratisare,caldura,zambete,aveti dreptul la caldura sufleteasca.Sotul are o dependenta pe care este nevoie sa si-o rezolve cu ajutorul unor persoane specializate…Succes!!!!!!!!

Carmen Caramlau 8:03pm Jun 6
Draga doamna, alcoolul nu face decat sa amplifice ceea ce simte sotul dumneavoastra, iar cuvintele urate care ii ies din gura dupa ce bea exprima o nemultumire pe care, in circumstante normale, nu le poate exprima. Atitudinea dumnealui nu e de scuzat, dar o puteti intelege. Ne-ati spus prea putin despre ce se intampla ca sa intelegem exact, dar sigur omiteti ceva important. Nimeni nu ne transforma in abuzati – singuri permitem acest lucru si incepem sa gasim motive pentru care asa ar trebui sa se intample lucrurile. Nu sunteti de vina pentru asta, pur si simplu nu stiti ca aveti de ales, impovarata cu atatea lucruri de facut si cu atata responsabilitate. Aveti, cu siguranta, metode prin care sa vorbiti cu dansul cand nu bea, dar nu va feriti de o asemenea discutie. Pastrati un ton moderat si intelegator, ca sa puteti afla ce-l apasa sau nemultumeste de procedeaza asa. Eventual purtati discutia departe de casa, departe de copii, de mediul casnic care poate declansa anumite comportamente nedorite. Afland ce ascunde veti intelege ce se intampla si veti putea sa-i transmiteti si dumneavoastra ce va apasa, incercand sa gasiti solutii impreuna.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita