consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

O ghicitoare le-a spus parintilor mei ca eu sunt influentata printr-o magie de iubitul meu si ca nu avem un viitor impreuna…

Terapeuti RO 9:23am Sep 9
Mesaj:
Buna ziua.Am si eu o problema cu parintii mei.Varsta mea e 28 ani.Am o relatie cu iubitul meu de un an de zile,noi ne intelegem foarte bine,nu avem certuri,insa de vreo 3 saptamani mama a inceput sa imi zica ca nu mai are legatura ceea buna cu mine cum era candva…Tata a inceput si el sa fie influentat de catre mama.De trei zile e in depresie si imi zice ca simte ca noi nu avem viitor bun si simte o primejdie,de ce?pentru ca a vorbit cu o ghicitoare prin telefon si aia i-a zis ca eu is influentata printr-o magie de catre iubitul meu si nu avem viitor si etc.Evident ca mama mi-a pus conditii pt ca sa nu mai fiu cu iubitul meu dar paralel imi zice ca nu se amesteca in viata noastra.Va rog mult daca puteti dati-mi un raspuns!Cum sa fiu in asa caz?Sunt intre doua focuri.Ma simt epuizata la tema data si as dori sa aflu un raspuns !Merci anticipat!

Ciresica de Mai 9:45am Sep 9
la 28 de ani nu esti foarte matura….

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:47am Sep 9
la varsta ta ar fi recomandabil sa iti iei totusi singura decizii de genul acesta. Inteleg ca iti doresti ca toata lumea sa fie ok si totul bine, dar din ce ai scris sunt destul de ingrijorat pentru mama ta. Poti incerca sa mergi impreuna cu parintii tai la un terapeut de familie unde sa discutati in cadru organizat aceasta perioada importanta din viata voastra si ce inseamna pt fiecare. Succes!

Clau Anki 12:49pm Sep 9
Din cele relatate reiese ca mama ta are o problema cu tine: "nu mai are legatura ceea buna cu mine cum era candva…Tata a inceput si el sa fie influentat de catre mama". Deci… nu tu esti cea care ai o problema cu parintii, asa cum ti-ai inceput relatarea. Asa ca fa aceasta diferenta. Insa poate ca tu ai o problema cu tine, cum ar fi faptul ca vrei sa fii copilul ascultator, dar vrei si iubit. Atunci, problema ta ar fi conflictul tau interior care trebuie rezolvat de catre tine , asa cum si conflictul interior al parintilor trebuie rezolvat de catre ei si nu de catre tine. De tine mai tine sa rezolvi (partea ta) din problema interactiunii cu mama care simte ca isi pierde fiica. Asta se rezolva prin dialog asertiv, asigurand-o ca o iubesti la fel de mult ca si odinioara, dar acorzi timp mai mult iubitului, cum e normal. Dar daca vrei sa fii un copil ascultator care se lasa doborat de santajul emotional al parintilor gelosi, atunci mai bine spune-i iubitului ca nu esti la varsta la care e in regula sa ai iubit. Poti sa-i ceri, eventual sa astepte sa cresti. Sau, daca consideri ca esti deja matura, atunci ai dreptul sa pui limite parintilor, fara sa-i ranesti, fara conflicte, fara rugaminti, fara argumente, ci doar asigurandu-i ca iubirea si interesul pentru ei si timpul acordat iubitului sunt doua lucruri diferite, care nu se exclud reciproc. Daca parintii vor intelege acest lucru, atunci nu vor mai face presiuni. Succes!

Viorel Mocanu 8:41pm Sep 9
Aici sint "doua probleme" A. Cum ai ajuns pina la 28 de ani si sa nu poti gindi matur pentru viitor tau? B. Mama ta trebuie sa consulte un psiholog… in rest nu sint alte sfaturi mai ales cind ne gindim la un adult de 28 de ani :) e viata ta, e decizia ta, e relatie ta cu iubirul tau – cauta sa fii responsabila… parintii de la o anumita virsta sint doar "de decor"… ei nu pot raspunde in locul tau pentru viitorul tau oricare ar fi decizia ta… "maturizeaza-te" si va fi cu succes


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed