consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mama a fost mereu mult prea stricta, iar acum, chiar daca am mai crescut, am o teama ciudata sa ii cer voie sa ma duc undeva.

Terapeuti RO 9:30am Sep 3
Mesaj:
Buna seara. Am o problema cu parintii mei, in special cu mama mea. A fost din totdeauna mult prea stricta iar acum chiar daca am mai crescut, am o teama ciudata sa ii cer voie sa ma duc undeva. As vrea sa o infrunt, sa pot sa fac lucruri pe care tinerii de varsta mea le fac dar nu pot. Din aceasta cauza ma consum foarte mult si nu stiu la cine as putea apela. V.as fi recunoscatoare daca m.ati putea ajuta.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:46am Sep 3
despre ce varsta vorbim?

Cristina Cristea 10:55am Sep 3
Depinde ce lucruri , facute de cei de varsta ta , vrei sa faci . Trebuie doar sa vorbesti cu ea deschis .

Invingem Stresul Impreuna 4:23pm Sep 3
Daca ai 11 ani, este inca OK, dar daca ai depasit 18, e mai greu de recuperat, si mai mult de muncit. O vei infrunta cand te vei maturiza… Iar sprijin poti primi de la un life-coach.

Aniela Lucian 6:12pm Sep 3
Nici nu trebuie sa o "infrunti", ci sa o tratezi cu grija, cu respect si cu iubire – doar este mama ta, care tine enorm de mult la tine, vrea sa te fereasca de toate necazurile care – eventual – te-ar paste "in viata cu V mare"…. Nu este stricta, este doar foarte grijulie deoarece te iubeste. Atit! toata viata te va iubi. (Indiferent ciit ani ai! Pentru mama, totdeauna vei fi copil!) De aceea, este bine sa discuti cu ea si IMPREUNA sa va ajutati reciproc sa intelegeti grijile voastre (tu pe ale ei, ea pe ale tale) – pina la urma, va intelege, chiar daca mai greu, ca trebuie sa-ti dea drumul in viata… Va intelege, dar de schimbat, in interior, tot nu se va schimba, din cauza grijii fata de tine. Nu trebuie sa o "infrunti" (deoarece asta da nastere la si mai multe conflicte, si mai multe reactii!) ci trebuie sa ii zici ca o intelegi si ca o iubesti (neaparat trebuie sa ii zici cit de mult tii la ea si ca o vei iubi totdeauna, indiferent ce iti zice sau ce iti interzice!)… ea asta isi doreste: ca tu sa o intelegi, sa vorbesti deschis cu ea si sa ai incredere in ea. VORBITI! Dar nu cu "infruntari", ci cu intelegere si iubire. Nu cu lupta, ci cu pace! Doar MAMA este cea care te iubeste neconditionat toata viata ta. Vei intelege mai bine atunci cind nu va mai fi alaturi de tine….. Iubeste-o pina poti, si ARATA-I! – Succes!

Clau Anki 8:55pm Sep 5
Draga mea, daca strictetea mamei ti-a inabusit curajul atunci cand erai copil, si daca acum ai mai crescut, asa cum spui, atunci faureste-ti alt curaj. Nu e obligatoriu sa-l gasesti pe cel pierdut, pentru ca acela este unul infantil si n-ai ce face cu el acum, eventual sa dai cu bota in balta atunci cand oamenii au asteptari de la tine. Poti sa-ti construiesti acest curaj prin negociere, nu prin infruntare. Uite, daca vrei, iti dau exemplul meu, cu o mama foarte restrictiva: "Mama draga, imi ceri ca atunci cand merg la petrecerea lui Dani sa nu stau mai mult de ora 1; dar in acest fel, voi fi considerata spargatoare de petrecere. In plus, la ora 1 noaptea s-ar putea sa nu fiu in siguranta pe strada, chiar daca Dani ma va insoti. Nu e mai bine sa vin acasa la ora 6 dimineata, cand e lumina si oamenii incep sa misune spre serviciu???" Eu aveam 17 ani cand i-am pus astfel problema. Mai poti sa-i spui ca daca vrea sa obtina X rezultat de la tine, atunci ti-ar placea sa dea si ea ceva la schimb, adica Y lucru pe care ti-l doresti. Poti sa propui o miza mare, cu care nu ar fi de acord, asta doar ca sa ai de unde scadea tu ca sa ajungi la un rezultat satisfacator, cu care, dupa o lunga negociere, sa fie si mama de acord.Nu e acesta un joc provocator?Poate vei avea surprize placute. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile