consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am aproape 20 de ani si simt ca nu imi gasesc un echilibru si nu mai am incredere in mine.

Terapeuti RO 12:02pm Aug 7
Mesaj:
Ma numesc Andreea si am aproape 20 de ani si simt ca nu imi gasesc un echilibru. Am avut o copilarie fericita, parintii aproape, oameni care sa ma sustina si aproximativ tot ce mi-am dorit, in limita posibilitatilor. La scoala m-am descurcat bine, acum sunt la facultate, in anul 2. Nu am avut conflicte cu persoanele din jurul meu, sunt in general o persoana linistita. Am suferit un "esec" in sensul ca mi-am dorit foarte mult sa intru la o facultate, dar am picat. Asta m-a demoralizat pentru o perioada, care s-a lungit in sensul ca nu mai am incredere in mine. Am suficienti prieteni, dar foarte putini prieteni buni. Problema e ca am impresia ca nu mai stiu nimic despre mine. Nu mai stiu sa aleg oamenii din jurul meu si sunt dezamagita mai mereu cand cineva nu e cum ma asteptam. Starile mele se schimba de la una la alta, nu pot sa zic ca sunt introvertita, pentru ca vorbesc si sunt o persoana vesela in general. Numai ca la un moment dat devin introvertita dintr-o data, fara un motiv neaparat. Nu pot sa imi exprim foarte bine sentimentele si prefer sa tin totul pentru mine. Din cauza ca imi iau multe precautii in privinta oamenilor, am tendinta de a respinge fara a cunoaste. Sau pur si simplu, cunosc, dar nu pot sa ma deschid. Imi doresc unele chestii si cand apar fug. Si asta in general cu relatiile cu baietii. Ma gandesc cum ar fi daca ar fi si cand e, fug. Si nu stiu daca e in regula. Nu stiu exact care e problema mare la mine, dar.. Simt ca e ceva si as vrea sa imi revin. Poate ma puteti ajuta cumva, cu un sfat. Multumesc anticipat.

Alex Glazy 12:22pm Aug 7
20 de ani e o varsta foarte delicata, unde abia acum iti consolidezi personalitatea , iti cauti un drum, si-ti organizezi prioritatile.O perioada de timp, cam pana la 22 de ani te vei mai confrunta cu astfel de stari in care te simti dezorientata . Tu ai doar datoria de a le gestiona bine. Un indemn pentru tine ar fi sa-ti iei o agenda, si sa-ti scrii in fiecare seara o lista cu niste obiective pe care le ai in ziua ce va veni. Si benefic pentru tine ar mai fi sa-ti ascuti simtul de observatie , si de a te orienta putin catre exterior pentru a vedea cat mai bine ceea ce vrei si ceea ce vrei sa fi.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 12:28pm Aug 7
este normal ca orice viitor sa para nesigur in aceasta perioada a vietii, dar o data cu experienta lucrurile se schimba. Daca simti ca ai nevoie de indrumare, nu trebuie decat sa o ceri, fie familiei, prietenilor, unui terapeut… nu conteaza atata timp cat tu simti ca te deszvolti si construiesti. Succes!

Carmen Caramlau 9:10pm Aug 7
Reactiile de fuga sau lupta sunt primare. Ne tin in viata. Nu au sens insa in toate situatiile. In cea descrisa de tine, subconstientul vede un pericol acolo unde nu e. Deci, ce sa faci: te echilibrezi emotional (meditatie, EFT, terapie NLP, reflexoterapie), iti creezi un program de efort fizic pe care sa-l respecti cu religiozitate, in fiecare saptamana schimba un singur lucru la tine, dar unul singur. 30 de secunde, in fiecare zi, afirmatii in oglinda (e practic o reprogramare mentala) – ma contactezi daca vrei detalii. Sunt atatea metode… Alege un drum si mergi pe el cu consecventa. Atat.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile