consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Familia mea a avut o situatie materiala precara, fapt care a dus la anumite rautati din partea colegilor. Am devenit retrasa, mi-am pierdut increderea in mine si am devenit mai putin sociabila, desi acum am 28 de ani.

Terapeuti RO 7:56am Sep 2
Mesaj:
in perioada adolescentei, pe la varsta de 13 ani familia mea a avut o situatie materiala precara, fapt care a dus la anumite rautati din partea colegilor. eram un copil venit de la tara, mergeam cu o singura pereche de pantofi rupti iarna si mancam un covrig pe zi. Colegii m-au exclus…am devenit retrasa, mi-am pierdut increderea in mine si am devenit mai putin sociabila. Acea perioada a avut un impact major asupra mea. Acum doar cand imi amintesc acele momente imi curg lacrimile instant.am incercat sa-mi revin singura..dar se pare ca nu am depasit momentul in totalitate. acum am 28 de ani sunt intr-o relatie iar prietenul imi reproseaza lipsa de incredere in mine, am auzit si cuvinte urate de la el,cuvinte care m-au facut sa retraiesc sentimentele din copilarie. am incercat sa-i explic ca am nevoie de afectiune si intelegere…se pare ca nu intelege starea de tristete zilnica pe care o am si repercursiunile cuvintelor lui negative la adresa mea.
nu stiu cum as putea depasi aceste momente atat raportat la mine cat si la relatie. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:44am Sep 2
incepeti un proces de dezvoltare personala/psihoterapie. Nu este ceva care poate fi depasit foarte usor, drept urmare necesita timp si dedicatie. Gasiti un psihoterapeut confortabil pt Dvs si in timp toate se vor regla. Succes!

Pufu Corina Ionela 1:11pm Sep 2
Ceea ce ai trait in debutul adolescentei , din punct de vedere emotional, ca urmare a privatiunilor materiale si a excluziunii sociale , te-a vulnerabilizat astfel ca, si la vârsta adulta, tu inca te identifici cu tânara atinsa de lipsuri materiale care nu-si acorda prea multa iubire si nu putea vedea calitatile din spatele aparentelor

Pufu Corina Ionela 1:17pm Sep 2
Un cântec spune ,, Din copiii sărăcuti , ies oameni bine Crescuți " ! Caută sa resemnifici experiența de atunci si vezi ce ai obținut de-a lungul vieții , pozitiv, dupa privatiunile de atunci : Ambiție poate? Un spirit de dreptate mai pronunțat? Cum te-a ajutat acea experiența de atunci sa ajungi tânara de astăzi , curajoasa de a impartasi gustul amar al acelor vremi ?

Doctorul Terapii Complementare 4:43pm Sep 2
Caută un psihoterapeut care tratează prin hipnoză.

Doctorul Terapii Complementare 4:50pm Sep 2
Caută un psihoterapeut care tratează prin hipnoză.

Doctorul Terapii Complementare 4:50pm Sep 2
Caută un psihoterapeut care tratează prin hipnoză.

Doctorul Terapii Complementare 4:51pm Sep 2
Caută un psihoterapeut care tratează prin hipnoză.

Doctorul Terapii Complementare 4:51pm Sep 2
Caută un psihoterapeut care tratează prin hipnoză.

Oana Bodor 5:21pm Sep 2
Cand aveai 13 ani, nu prea aveai de ales. Acum esti adult si poti decide cat si pana unde suporti sa fii tratata astfel. Relatia cu parintii si situatia de atunci era un dat al vietii tale nu statea in puterea ta sa schimbi ceva, erai nevoita sa suporti. Dar acum, ca adult, ai dreptul sa fii tratata cu respect. Deci, poti spune ca nu mai accepti acest comportament, sau poti renunta la o relatie nefericita, pentru ca esti libera sa o faci. Partenerul tau nu este parintele tau, acum TU poti alege ce sa faci cu viata ta. Psihoterapia te poate ajuta, gaseste un psihoterapeut si indrazneste sa-ti schimbi viata, si sa traiesti asa cum iti doresti! Nu cred ca vrei sa ramai o victima pana la adanci batraneti, nu-i asa? Curaj! ;)

Clau Anki 6:05pm Sep 2
Draga mea, dupa felul cum scrii pari inteligenta si creativa. Ce ar fi sa-ti folosesti aceste calitati in favoarea ta si pentru situatia pe care o descrii aici? La 13 ani nu poti sa te impui in fata unui grup de aceeasi varsta, mai ales daca grupul a fost contaminat cu parerile liderului. La 28 de ani, nu mai mergi cu turma ca si in adolescenta. Depinde de tine cum te impui intr-o relatie, cum stabilesti limite, ce consecinte stabilesti, etc. Valorile grupului nu sunt legi acum, nu? Cu atat mai mult, valorile partenerului tau, nu e util si nici benefic pentru tine, sa le privesti ca si pe niste postulate axiomatice a caror incalcare ar duce inevitabil la rejectie. E posibil sa te respinga si sa simti asta, dar exista o cauza. Analizeaza-ti atitudinea si ai sa descoperi si cauza. Daca relatia nu este una toxica, atunci o mai poti salva schimbandu-ti atitudinea, stabilind limite, dar si consecinte. Daca relatia este una toxica, atunci poate ca ar fi bine sa te orientezi spre una mai sanatoasa. Doar experimentand capeti experienta si te dezvolti personal. Acum e momentul experimentarii in relatii. Vezi cum totul depinde de tine?

Clau Anki 6:08pm Sep 2
Am uitat sa-ti spun ca frica ta de respingere este una legitima, desigur, dar e si nociva, pe de alta parte.Daca scapi de ea se vor rezolva mai multe lucruri, printre care si increderea in tine si stima ta fata de tine insati. Aici te poate indruma un psihoterapeut care nu te respinge, nu te judeca, nu da verdicte, ci doar te intelege si te insoteste pe drumul dezvoltarii tale. Iti doresc numai bine.

Mar Dum 10:36am Sep 3
Scenariul de la 13 ani se repeta acum in alta conjunctura. Te-ai prins ? Se numeste scenariu inconstient de viata si poarta amprenta modului de rezolvare datorat resurselor limitate de care dispuneai atunci cand ti l-ai insusit. Acum dispui de alte resurse si atuuri in confruntatrea cu viata. Datorita scestui filtru, din toate variantele oferita de realitatate le alegi inconstient pe cele care ti-l confirma. Acum nu suferi din cauza copiilor ci a iubitului, mai tarziu a sotului, copilului, etc. Ce spui de vorba aceea "decat un sfarsit chinuit, mai bine un chin fara sfarsit ?’" Este preferabila asumarii consecintelor ce deriva din alegerea schimbarii ?

Invingem Stresul Impreuna 4:22pm Sep 3
Daca refuzi sa iesi din acest cerc vicios, vei fi tratata la fel, toata viata, de catre toata lumea. Te vei refugia chiar tu in pielea victimei, vei implora mila, si vei primi agresivitate… Ai de lucru mult asupra ta, cu ajutorul unui expert…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile