consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt o persoana foarte timida si sunt neincrezatoare in propriile puteri. Cateodata, vazand succesul celor dragi, in loc de bucurie ma cuprinde o teama si o senzatie de plans si incep sa ma gadesc ca eu nu voi ajunge niciodata unde au ajuns ei.

Terapeuti RO 11:18am Jul 22
Mesaj:
Buna ziua! As dori sa stiu si eu cateva aspecte sau solutii despre neincrederea in sine. Sunt o persoana foarte timida si sunt neincrezatoare in propriile mele puteri. Cateodata, vazand succesul celor dragi, in loc de bucurie ma cuprinde o teama si o senzatie de plans si incep sa ma gadesc ca eu nu voi ajunge niciodata unde au ajuns ei. Nu stiu cum sa imi induc increderea in propriile puteri si curajul de a face fata lumii. Urmeaza ultimul an de liceu pentru mine, si toti prietenii mei au fost ultimul an si au avut rezultate extraordinare. Presiunea asupra mea a inceput de pe acum, dar mi-e frica sa spun cuiva ca nu gasesc puterea de a ajunge macar la jumatatea rezultatelor lor. Nu stiu cum voi face fata presiunii. Sunt o persoana care ma panichez destul de repede, iar daca nu plang nu ma pot elibera de tensiune. Imi puteti spune, va rog frumos, cum as putea face fata presiunilor care se vor acumula? Nu vreau glume, va rog! Mi-e frica de ce va veni, de necunoscut si de cum voi proceda. Uneori imi doresc sa plec departe de toti, dar eu ma atasez foarte repede de o persoana si ma detasez foarte greu. Multumesc!

Psiholog Elena Florea 12:16pm Jul 22
Buna,poti incepe prin a nu ma face comparatii.eu vs ceilalti,apoi teama de necunoscut cu totii o avem este fireasca.

Neli Pena 12:36pm Jul 22
In situatia in care nu va permiteti intrevederea cu un psiholog, va sugerez pt. inceput sa va gasiti si sa va recunoasteti calitatile. Sunt absolut convinsa ca aveti. Desigur, este nevoie ca si cele mai apropiate persoane sa le recunoasca si sa le verbalizeze. Aveti nevoie de incurajari, de oameni care sa va valorizeze si sa va sustina. Incercati sa nu faceti comparatii intre ce puteti dvs. si ce pot altii. Fiecare dintre noi este unic, si dispune de resursele sale pt. a face fata problemelor.Daca simtiti ca nu puteti face fata problemelor care va framanta, luati totusi legatura cu un psiholog care sigur va poate ajuta. Mult succes!

Aniela Lucian 7:45pm Jul 22
O remarca umila: sediul spiritual al fricii si al puterii personalre este chakra plexului solar ("gura stomacului", dar mai bine cauta exact locatia pe internet, sunt deja foarte multe articole si poze pe tema asta…). Fa citeva meditatii specifice pentru aceasta chakra, si vezi ca vei avea 2 rezultate imediat vizilbile: incepe sa dispara frica si accesele de plins se raresc, pe urma incepi sa te simti mai puternica. Desigur, va trebui sa lucrezi, nu se obtine nimic fara munca…. dar MERITA! :) – Succes!

Louise Faith El-Ali 9:20am Jul 23
Vezi care e cauza neicrederii in tine. Sentiment de inferioritate au cei care nu se cunosc si se identifica cu altii, cum si tu spui, ai modele "ala a facut , celalalt a dres". Comportament reactiv. Comparatia cu ceilalti nu te lasa sa iesi din carapace sa vezi cine esti tu cu adevarat, ce-ti place si ce poti. Te-ai nascut ca fiinta unica, nu sfarsi ca o copie, nu imita, afla cine esti.

Carmen Caramlau 3:17pm Jul 23
Spui ca nu te eliberezi prin plans. Poti folosi aceasta acumulare de tensiune in favoarea ta. Pune-o la munca. Cu alte cuvinte, apuca-te de invatat in ritmul pe care ti-l impune aceasta presiune, care va fi practic combustibilul care va pune in miscare masina catre succes. E simplu.

Trandafir Mioara 6:36am Jul 24
Draga mea, tu esti in competitie cu tine insuti , nu cu prietenii tai, rezultatele tale vor fi ale tale nu pentru a face comparatie cu ale lor.Concentreaza-te pe acest aspect.Sa obtii rezultate pentru tine nu pentru a te compara cu ale prietenilor tai.Mi-ar face placere la anul pe vremea asta sa-ti vad rezultatele, sunt convinsa ca vor fi foarte bune.Mult succes!

Cosmina Pacurar 8:39am Jul 24
ca orice alta persoana si tu dispui de o multime de resurse interioare. din ce inteleg in acest moment iti e foarte greu sa le accesezi si sa le folosesti. ti-as recomanda cateva sedinte de psihoterapie pentru a avea suportul necesar de a regasi toate astea. daca nu este posibil poti apela si la psihologul scolii.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile