consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si m-am ingrasat intr-un an 15 kg. Am ajuns sa cred ca nu mi-ar sta bine mai slaba si imi este frica sa nu pierd formele pe care le am: ma consider plinuta, nu grasa.

Terapeuti RO 8:10am Aug 11
Mesaj:
Buna seara!Va rapesc din timp cu o problema destul de comuna,insa care ma deranjeaza prin simplul fapt ca nu stiu cum sa o abordez.Sunt fata,am 18 ani.Problema mea este greutatea.Am 77 de kg si 1,67 inaltime.Multa lume nu crede ca am atat de mult pentru ca nu par de 77 de kg…dar cei mai apropiati se impart in 2 categorii: ca imi sta bine asa/ca mi-am distrus corpul.Nu am probleme de sanatate,si de cand m-am ingrasat am capatat forme.Adevarul este ca nu prea ma deranjeaza greutatea,doar ma supara ca nu imi mai vine unele haine(m-am ingrasat intr-un an aproximativ 15 kg).Am ajuns sa cred ca nu mi-ar sta bine mai slaba si imi este frica sa nu pierd formele pe care le am chiar daca uneori am complexe si intr-adevar ma consider plinuta,dar nu grasa.Ce ar trebui sa fac?Cum sa abordez problema?Multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:22am Aug 11
important este sa te simti tu bine in pielea ta, in acelasi timp fiind constienta si de sanatate. "Lumea" are multe pareri si de obicei sunt despre "capra vecinului". Daca tu esti ok, restul nu are importanta. Succes!

Carmen Caramlau 8:29am Aug 11
15 kg pe an e mult pentru orice varsta. Analizeaza cauzele ingrasarii si elimina tot ce poate sa repete experienta si la anul (banuiesc ca nu vrei ca la anul sa te ingrasi inca 15 kg). Bucura-te de rotunjimi, dar pune stop ingrasarii, altfel vei avea probleme de sanatate. Cumpatarea este cheia.

Invingem Stresul Impreuna 1:15pm Aug 12
Exista o problema EMOTIONALA, pe care ar fi bine sa lucrezi. Aceasta nemultumire interioara e generatoare de stres, pe care il "vindeci" mancand. Descoperind problema emotionala, si lucrand asupra ei, vei opri procesul de alimentare compulsiva (greu de controlat), si vei fi mai fericita. In plus, vei ignora rautatile altora, ale caror cuvinte acum te afecteaza tocmai datorita LIPSEI de incredere in tine. Lucreaza pe RECASTIGAREA EI, si restul problemelor dispar de la sine.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile