consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena mea de 14 ani are mai multe probleme: obezitate, certuri cu parintii, un baiat care a vrut sa o violeze.

Terapeuti RO 8:47am Jul 7
Mesaj:
Bună . Aș vrea să ajut o prietenă pe nume Andreea. De fapt, cu ea se întâmplă și problemele. Ea are 14 ani și e în a 8-a. Se confruntă cu diferite probleme ale vârstei una fiind obezitatea (de care uneori e complexată și menține că e urâtă și chestii de genul) alta e certurile în familie, ea fiind singură la părinți este motivul principal în certurile dintre ea și părinții ei. Mai devreme, fiind prin cartier , printr-o zonă mai puțin populată și sigură, un băiat pe care-l cunoștea de mai demult, s-a luat de ea , ducând-o în fața unui bloc la un perete și atingând-o în diferite zone intimie iar mai apoi a încercat să o dezbrace dar din fericire venise un alt băiat iar fata a reușit să scape. Dar totuși e amenințată că până acesta nu va întreține vreun contact sexual cu ea nu o va lăsa în pace. Andreea s-a întors îngrozită acasă și pe deasupra faptului ăsta a mai avut și o ceartă cu părinții ei. Uneori are gânduri de suiciduri . I-am sugerat să vorbească cu mama ei despre cazul cu băiatul ăla dar îi e frică că ea va vorbi cu el și astfel toți prietenii lui se vor lua de ea și tot cartierul va afla. Aș vrea careva sfaturi în privința ce ar trebui să facă ca să soluționeze situația.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:50am Jul 7
sa se duca imediat la parintii ei, poti merge si tu cu ea… sa le spuna ca a trecut printr-o tentativa de viol si sa contacteze parintii. Nu este de glumit cu asemenea situatii. Ar fi de dorit sa stea de vorba si cu un psihoterapeut specializat pe asemenea situatii. Succes!

Mihaela Manea 9:00am Jul 7
problema este la parinti,ei trebuie sa fie cei care sa o aduca la comunicare ,sa o faca sa se destanuie tot ce are pe suflet,da trebuie anuntata politia

Carmen Caramlau 3:49pm Jul 8
E clar ca ii esti prietena buna, asa ca insoteste-o si sprijin-o in discutia cu parintii. E prea serioasa situatia ca s-o tina ascunsa. In legatura cu celelalte probleme, sa ne scrie ea insasi aici, si o vom sfatui cat putem noi de bine.

Mihaela Manea 4:04pm Jul 8
sunt o prietena virtuala,i/am dat un sfat ,sunt mama si eu am un fiu de 17 ani si comunic cu el si diplomat il fac sa mi/i destanuie,baiatul meu mai avea un pas si puteam sa zic ca este obez….am dicutat cu el si acum este asa cum trebuie pentru inaltimea lui…..conteaza ce parinti ai…

Trandafir Mioara 6:29am Jul 11
Nu poti trai sanatos uitandu-te in spate la fiecare colt de strada, sa vezi daca acel individ sau altul e acolo.Urgent vorbit cu parintii sau cu dirigintele, psihologul scolii sau alt profesor de la scoala.Vor stii cu siguranta sa gestioneze aceasta situatie.De asemenea vizita la un psihoterapeut ar fi benefica.

Aniela Lucian 12:32pm Jul 11
La concret (scuze, eu sunt mai pragmatica…): pina ajungi la un terapeut, ar fi bine sa va inscrieti AMINDOUA prietenele la un curs de AUTOAPARARE pentru femei (exista cursuri speciale, pentru cele care nu au facut niciodata sport, si care nu neaparat vor sa faca sport de performanta…). Acest curs va face 2 lucruri: va da tehnici absolut uimitoare de autoaparare (sunt si usoare, si haioase, 2-in-1 :) …), care va face sa va simtiti si SA FITI in siguranta cind sunteti singure (in orice situatie), si, pe de alta parte, veti urma un program de antrenament care va MODELA CORPUL in asa fel incit sa aveti cea mai ARMONIOASA forma ca re vi se potriveste corpului vostru. Adica: fara diete prostesti, si fara obsesia kilogramelor in plus: REMODELARE (adica, forme superbe, indiferent de cite kilograme arata cintarul….)- Atentie la regimuri de slabit: NU PICATI IN OBSESIA KILOGRAMELOR si ale cintarelor, deoarece generatia voastra (cea care are acum intre 12 si 18 ani) are masa osoasa mai mare decit alte generatii, adica: trageti mai mult la cintar din cauza conformatiei si duritatii scheletului, si nu din cauza "obezitatii". Asa ca, in locul kilogramelor, luati in mina CENTIMETRUL! :) – Succes! – Daca vreti adrese concrete ale unor asemenea cursuri de autoaparare, puteti contacta (si aici, pe facebook) pe domnul Gergely Attila (cel mai bun in domeniu, la ora actuala, din Romania…. printre altele, este si arbitru international de K1, ca sa nu mai spun de alte lucruri "extra" din CV-ul sau…:)) – Incercati amindoua, ca in felul acesta va veti sustine reciproc! SUCCES!!! :)

Trandafir Mioara 1:26pm Jul 11
Da, se pot invata exercitii de autoaparare dar ce facem cu trauma?

Invingem Stresul Impreuna 5:40pm Jul 11
@Trandafir Mioara – amanam deci lectiile de autoaparare pana cand se intampla ceva, astfel ca trauma sa fie serioasa, ca sa avem ce trata? Cand familia nu te intelege, nu te ajuta, e bine sa ai mijloace sa te aperi singur/a… si lectiile respective iti cresc stima de sine, astfel ca incepi la un moment dat sa refuzi rolul de victima, la care te imping unii indivizi. Adesea terapia prin sport (arte martiale) are un rol important in cresterea stimei de sine.

Trandafir Mioara 7:55pm Jul 11
Nu am nimic impotriva invatarii exercitiilor de autoaparare, era o simpla intrebare,,sigur ca trebuie cautate orice solutii care fac bine.O seara placuta!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile