consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Actul sexual produce distrugerea neuronilor?

Terapeuti RO 6:44pm Jul 14
Mesaj:
Este adevarat ca actul sexual, implicit orgasmul produce distrugerea neuronilor?
Din cate stiu, masturbarea care are ca finaliate orgasmul este destul de daunatoare. Cunosc o persoana care se masturba de cand era copil. Facea acest lucru fara sa stie ce este, sau ce efecte ar putea produce organismului si psihicului mai tarziu. Acum are aproximativ 18 ani.
De ceva timp, respectiv 6 luni, face acest lucru aproape in fiecare zi. Mi-a spus ca incepe sa aiba probleme de memorare, concentrare, uita repede.. Ce efecte negative va aduce asupra memoriei, autostimularea pe termen lung? Credeti ca exista sanse ca persoana aceasta se se imbolnaveasca mintal?

Florin Panoiu 6:52pm Jul 14
Nu, nici actul sexual nici orgasmul distrug neuroni.

Viorel Mocanu 7:07pm Jul 14
Va este rusine sa folositi persoana intii? sau va este teama de ceea ce faceti? De multe ori aducem in discutie persoana a-III-a ca ne e rusine cu noi insine… e mai corect si indicat o viata sexuala decit o "autostimulare"…

Clau Anki 9:49pm Jul 14
Ceea ce descrii tu sunt mituri. Masturbarea ajuta la autocunoastere, iar orgasmul, indiferent prin ce mijloace a fost obtinut, e benefic din punct de vedere cerebral. probabil problema ta nu e de ordin medical, ci mai degraba de ordin moral.

Daniela Monica Guzu-psiholog 10:24am Jul 15
Toate cele mentionate de tine sunt la fel de adevărate ca si afirmația: daca te saruti cu un barbat ramai gravida. :) )))))) Din ceea ce scrii imi dau seama ca nu prea ai educatie sexuala. Orgasmul este un medicament extraordinar deoarece elibereaza in corp hormonii fericirii. Masturbarea nu este periculoasa doar ca poate avea efecte secundare gen desensibilizarea penisului, cautarea senzațiilor tari intr- un timp f scurt ceea ce devalorizeaza contactul sexual cu o femeie. Iti recomand sa citesti carti de educatie sexuala si sa pui intrebari. Succes!!!!

Carmen Caramlau 7:44pm Jul 15
Autostimularea excesiva are un singur efect negativ: odata trecuta placerea, poate creste nivelul de stres. Crescand stresul, apare autoincriminarea, separarea de viata sociala, si persoana parca asteapta sa i se intample ceva rau. Iar daca nu se intampla, subconstient, provoaca involuntar efecte similare celor pe care le asteapta, drept "pedeapsa". Terapia (fata in fata sau la distanta) poate fi o solutie pentru prietenul dvs.

Aniela Lucian 8:07pm Jul 15
Din expunerea situatiei, cred ca, mai degraba, trebuie sa fie vorba de faptul ca, "in fiecare zi" se oboseste prea mult ca sa mai aiba energie sa se gindeasca si la altceva…. :) daca creierul este ocupat cu altceva, ce-i mai trebuie memorie, concentrare etc.? :)

Invingem Stresul Impreuna 8:15pm Jul 15
Ce idei retrograde… Orgasmul e BENEFIC, si masturbarea la fel. Maturizarea sexuala are loc la 12-13 ani, iar partenerii de sex apar de regula doar cativa ani mai tarziu, pe la 16-18-20, de la caz la caz, odata cu maturizarea emotionala. Deci masturbarea e ceva natural, normal, atata timp cat nu e practicata in exces, nu devine o preocupare obsesiva, continua, epuizanta (cazuri mai rare).


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile