consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o relatie de 2 ani, iar parintii mei nu o accepta si ma jignesc foarte tare. Eu nu vreau o familie cum am vazut acasa, cu certuri, fara concediu, numai munca si bani.

Terapeuti RO 7:44am Apr 16
Mesaj:
buna ziua…nici nu stiu cum sa incep sa descriu ceea ce am pe suflet daca pot spune asa.. ma numesc elena,am 29 de ani,sunt medic dentist,am o relatie de 2 ani si jumatate,parintii mei nu o accepta,ma jicnesc f tare.
mama mea este plecata din tara cand eu aveam 16 ani..eu am plecat la scoala departe de parintii mei de la 10 ani in cls a Va,nu am simtit niciodata dragostea aia de parinti sau sa simt ca pot sa vb cu mama mea orice sa fiu sincera cu ea..pt ca mama este genul de persoana care imi reproseaza si atunci am preferat sa mint si sa fac ceea ce cred..am gresit stiu dar acum am o anumita varsta ,o relatie,cu care ai mei nu sunt deacord,am plecat de acasa la o prietena in franta sperand ca lucrurile se vor calma acasa,dar nimic….,mama imi reposeaza ca m-a sustinut ca m-a ajutat sa termin o facultate,eu le sunt profund recunoscatoare pt toate astea dar daca eram un copil problema nu-i ascultam si poate ca aveam alte anturaje dar mi-am vazut de scoala si nu i-am dezamagit,acum ca am iesit din carapace si incerc sa-mi impun punctul de vedere sunt f suparati si nu vor sa mai auda de mine si imi vorbesc urat..ma doare ca sunt parintii mei…dar cu viata mea ce fac daca fac numai ce vor ei..nu-mi accepta prietenul pt ca sp ei ca nu este bun pt mine ii gasesc numai motive aiurea..vor sa imi gaseasca e unul…dar nu mai suntem pe timpul din strabuni si ei vor unul cu fff multi bani,,,eu vreau sa fiu linistita si fericita nu banii,,,nu vreau o fam cum am vazut acasa la ai mei…certuri…ei nu au stiu de concediu…numai munca,bani si reprosuri …pe tata numa il jicneste,,,,,ajutati-ma cu un sfat va rog mult ce sa fac…mi-e teama sa ma intorc acasa…nu mai vreau scandaluri

Elena Florea 7:47am Apr 16
Daca doresti sa vorbim despre ceea ce ai tu pe suflet te astept la cabine thttp://psihologelenaflorea.wordpress.com/2014/01/25/contact/

Botezat Radu 8:12am Apr 16
din ce inteleg stii foarte bine ce iti doresti de la viata. Este foarte greu sa ne confruntam parintii in primul rand pt ca ii vedem ca entitati abstracte, nu ca oameni, oameni care gresesc la fel ca si noi, care sunt ‘muritori de rand’, care o suferintele lor etc. Cat or sa fie in viata, din pacate, singura solutie eficienta nu este ‘fuga/evitarea’ ci confruntarea. Incearca sa incepi o dezvoltare personala (psihoterapie) in care sa vezi cum e cu toate trairile astea, cum ai putea sa iti dezvolti o atitudine adecvata situatie tale etc. Sper ca am fost de folos. Succes! ;)

Alexandru Paun 3:16pm Apr 16
Susan Forward a scris o carte care poate te ar interesa: http://livre.fnac.com/a5167253/Susan-Forward-Parents-toxiques

Carmen Caramlau 9:08pm Apr 16
Buna ziua. Esti matura, ai tot dreptul sa te comporti ca o persoana matura, insa alegi sa te comporti copilareste. Cine mai fuge de conflict, sperand ca se va rezolva? Copilul care este certat de parinti. Traiesti cu atata intensitate acest conflict, incat confunzi indatoririle tale de copil bun, pentru care parintii s-au sacrificat, cu datoriile pe care crezi ca le ai la ei. E posibil sa fi preluat asta de la mama ta, care pare a avea aceeasi viziune, cu toata buna intentie pe care evident o are. Ai nevoie de sprijin pentru a-ti clarifica rolul in toata aceasta poveste, drepturile si indatoririle si, nu mai putin, importanta pe care ti-o acorzi. E de discutat, de intrat in contact cu sentimentele, emotiile si subconstientul tau. Abordeaza pe oricare dintre noi, terapeutii care dau sfaturi aici, sau apeleaza la o recomandare pentru consiliere. Meriti sa te eliberezi emotional de toata incarcatura si sa mergi mai departe. Numai bine!

Florentina Coman 8:03pm Apr 17
Adună-ţi curajul şi stai faţă în faţă cu părinţii tăi, ca între adulţi. Întreabă-te ce pierzi şi ce câştigi dacă alegi un comportament de supunere sau alegi să-ţi urmezi drumul după cum consideri că este mai bine. Da, ai nevoie de un terapeut, nu ezita!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile