Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Din cauza ca mi-au interzis sa am prieten, le-am ascuns parintilor mei acest lucru, desi am 19 ani. Acum au aflat si ma jignesc incontinuu.

Terapeuti RO 10:47am May 19
Mesaj:
Buna ziua! De curand, parintii mei au aflat ca am prieten(am 19 ani). Din cauza ca mi-au interzis sa am prieten, le-am ascuns acest lucru. Acum, cand au aflat, mi-au interzis sa mai vorbesc cu el, asta pentru ca nu il plac, desi nu au vorbit niciodata cu el, ii cunosc doar parintii, care nu au o situatie materiala foarte buna. Eu inca mai vorbesc cu el pe ascuns si asta e singurul lucru bun care mi se intampla in momentul de fata, pentru ca parintii mei ma jignesc incontinuu si, daca am sa continui asa, cred ca am sa intru in depresie, daca nu am inceput deja… Cred ca problema mea este lipsa de autoritate, nu am suficient curaj sa-mi impun punctul de vedere, dar chiar nu stiu cum voi depasi aceasta problema. Intrebarea mea e…cum pot trece peste lipsa de incredere in mine pe care am capatat-o, cum sa trec peste asta si macar visele sa ma poate face sa zambesc? Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc!

Botezat Radu 11:01am May 19
iti inteleg nevoia de a fi mai autoritara in fata parintilor, insa acest lucru este si nevoie sa fie exersat prin diverse dialoguri ca parintii tai, fie impreuna, fie separat, asta daca sunt si ei de acord… pt ca daca nu vor sa colaboreze atunci nu prea ai ce face; bine cu sila nu se face. Totusi persista, ai grija de tine si mai gandeste-te la relatia pe care o ai. Poate ca parintii au dreptate in felul lor. Poti consulta si un psiholog pt cateva sedinte de coordonare. Succes!

Carmen Caramlau 9:54pm May 19
Exercitiu, draga mea! Exercitiu. Daca nu te tenteaza terapia (unde ai o gramada de beneficii), lucreaza cu o prietena la niste exercitii care sa te ajute. Mimeaza situatii din viata si jucati rolurile potrivite, pentru a-ti forma noi obisnuinte. Se poate! Functioneaza! Numai bine!

Florentina Coman 4:18am May 20
Şi nu uita că într-un război, întotdeauna sunt pierderi de ambele părţi. Ai nevoie de drăgălăşenie, tărie, diplomaţie, comunicare, IUBIRE! Succes!

Terapeuti RO 11:46am May 20
RASPUNS: Va multumesc din suflet pentru sfaturi! Am sa meditez asupra fiecaruia dintre ele…sper sa le interpretez corect


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita