consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fata de 14 ani si de curand am aflat ca se taie pe maini. Cum pot sa o ajut, deoarece nu vrea sa meaga la pshiolog?

Terapeuti RO 6:31am Jun 3
Mesaj:
Am 37 de ani. Am o fata de 14 ani si de curand am aflat ca se taie pe maini. Am divortat de 3 ani dar locuiesc in aceiasi casa cu ea si cu fostul sot. Cum pot sa o ajut deoarece nu vrea sa meaga la pshiolog? Va multumesc.

Alice Cincu 6:33am Jun 3
Verificati anturajul, incercati sa nu interziceti categoric sa faca ceva pentru ca va face exact pe dos. Gasiti-i ceva de facut: muzica, desen.. arta este terapie.

Remus Sandu 6:49am Jun 3
În comentariul articolului următor este un video foarte sugestiv: http://wp.me/p48646-E9 Cel mai probabil fata dvs. resimte efectele unei stimulări exagerate a receptorilor de opioizi favorizată prin stres, dietă, frustrări personale etc. Ideile de aici pot oferi cu siguranţă o îmbunătăţire: http://tinyurl.com/p24llul

Botezat Radu 9:16am Jun 3
luati in calcul faptul ca este minora si ca dvs decidei legal pt ea. Ar fi bine totusi sa incercati sa o convingeti sa mearga la o evaluare psihologica. Incercati sa o faceti sa inteleaga ca este ok sa stea de vorba cu Dvs., si incet incet sa negociati macar o discutie (impreuna) cu un psiholog. Succes!

Carmen Caramlau 8:55pm Jun 3
Fata dumneavoastra cocheteaza cu sinuciderea, iar sinuciderea e, in fapt, o fuga de realitate, o incercare de evadare. Intelegeti acum? In legatura cu psihologul, aveti alternativa terapeutului, care nu e psiholog si lucreaza cu mijloace un pic diferite (aveti de unde alege chiar si aici, dintre cei care raspundem la intrebari). Si apoi, are 14 ani, nu va puteti ascunde dupa refuzul ei – e doar un copil. O lasati sa decida si daca isi intemeiaza o familie la varsta aceasta? Nu e o intrebare deplasata daca o lasati sa decida si daca va trai sau nu. Numai bine!

Neli Pena 3:10am Jun 4
Informatiile sunt insuficiente pentru a putea da sugestii. In orice caz, incercati din rasputeri sa o ascultati pe fiica dvs. dar cu urechea pentru adolrscenti pt. ca sunt foarte sensibili. Orice fapt care pare banal pt. un adult, poate fi o catastrofa pt. un adolescent..Daca accepta sa mearga la psiholog, faceti-o impreuna.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile