Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In familia mea exista mai multe certuri, fie intre parinti, fie intre ei si sora mea mai mare. Si atunci cad la mijloc. Cum ii pot face sa incerce sa asculte si opinia mea?

Terapeuti RO 9:16am Apr 30
Mesaj:
In familia mea exista mai multe certuri fie intre parinti fie intre ei si sora mea mai mare. Ei au o gandire mai invechita. Nu sunt receptivi la nou.Mereu atunci cand se cearta, cauta diferite motive sa ma certe si pe mine. Poate nu am luat caietele de pe masa sau poate am uitat sa fac ordine pe birou. Si atunci cad la mijloc. Cum pot face sa trec peste toate certurile astea si cum ii pot face sa incerce sa asculte si opinia mea? Incerc ca la scoala sa ma prefac ca acasa totul e bine.

Botezat Radu 9:32am Apr 30
ai putea incerca sa pui in fata (in discutii) numai ceea ce simti tu sau ce simt cei implicati… si nimic altceva (poti refuza orice alta discutie – iesi din camera, etc) si sa dezbateti sentimentele care ies la iveala. O sa fie sigur interesant. Succe!

Carmen Caramlau 5:50pm Apr 30
Draga mea, nu imi dau seama ce varsta ai, dar, cu toata maturitatea de care dai dovada, pari de varsta scolara. Nu iti lua rolul de pacificator in familie, nu e drept pentru tine sa-ti asumi o astfel de responsabilitate. Oamenii isi schimba atitudinea doar daca au un motiv foarte bun. Asta da, poti sa le oferi, pentru ca apoi sa ii lasi sa faca propria alegere. Parintii tai incearca – oricat de bizar ar parea – sa faca un lucru bun: sa nu va trateze diferentiat. Pe de alta parte, ii poti face sa inteleaga ca acest principiu (al tratamentului nediscriminatoriu) functioneaza aici doar in cazul aprecierii pozitive din partea lor. Daca nu vei vorbi cu ei despre ce te supara, nu poti avea niciun rezultat in aceasta problema. Ai nevoie sa inveti sa-ti gestionezi sentimentele si reactiile in situatii de gen, pentru a nu le lasa sa te afecteze mai mult decat e cazul. Cere confidential ajutorul unui matur in care ai incredere sau apeleaza la terapie (poate fi o simpla discutie, sau un sir de intalniri). Lucrurile pot fi mult simplificate. Numai bine!

Florentina Coman 6:11pm Apr 30
În clipa în care apare "ei" şi "eu" se crează deja un mediu potrivit pentru nemulţumire. Cu siguranţă că familia ta nu este perfectă. Nici eu şi nici tu nu suntem perfecţi. Cum să faci să treci peste toate certurile? Mici schimbări, pe ici, pe colo, LA TINE, te-ar putea ajuta să supravieţuieşti într-o familie imperfectă: 1. Se pare că pentru tine contează foarte mult ceea ce se spune despre tine (la şcoală mă prefac…) Încearcă să conteze ce spui tu despre tine. 2. Ieşi pur şi simplu din miezul certurilor familiei. Desigur, fă-ţi partea cu ,, biroul curat,,. 3. Alege pentru discuţii serioase un moment de calm, de bună dispoziţie a părinţilor tăi şi atunci spune-ţi opinia: omul nervos cu greu îl mai ascultă pe celălalt. Nu sunt multe lucruri de făcut, dar pot constitui un început bun. Succes!

Catalina Negrea 12:21pm May 3
Orice discutie,pe orice subiect,se face intr-o atmosfera calma.Asa ca,incearca sa nu te afli prin apropiere,atunci cand izbucnesc certurile.E ca un suflu al unei bombe,atinge pe oricine-i este in cale.Totul e sa ai rabdare,pana se linistesc apele,apoi gaseste un moment bun si vb cu parintii tai despre ceea ce te doare…daca au o gandire mai invechita,o sa le faca placere,sa te ingramadeasca cu sfaturi;)

Dana Falchidi 8:59am May 4
"Cum pot face sa trec peste toate certurile astea si cum ii pot face sa incerce sa asculte si opinia mea? Incerc ca la scoala sa ma prefac ca acasa totul e bine."
Iubita, tu vei trece peste aceste certuri cand nu vei mai locui cu ei si cand ii vei ierta ca ti-au facut copilaria un calvar. Opinia ta nu o vor asculta pt ca nu se asculta nici pe ei. Nu este nevoie sa te prefaci la scoala, toate famililie si toti oamenii au probleme , si toti ,saracii, incearaca sa se prefaca ca totul este bine. Iti recomand sa propui insistent membrului de familie ,care crezi tu ca poate decide, in momente de liniste, sa apeleze la un psihoterapeut de familie si cuplu, pentru ai ajuta sa rezolve problemele care ii streseaza si carora nu le gasesc , vad eu, rezolvare. Recomanda-le sa merga la un specialist, se vede treaba ca au incercat , dar nu au alta varianta decat scandalul.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita