consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am aproape 23 de ani, însă pot spune cu mâna pe inimă că am trăit doar doi: ultimii. Mi-am împins iubita, încet, încet, la situația în care a trebuit să mă părăsească, dar, mai mult, am făcut-o să mă urască.

Terapeuti RO 7:39am Apr 29
Mesaj:
Salut, eu sunt George. Am aproape 23 de ani, însă pot spune cu mâna pe inimă că am trăit doar doi: ultimii.
În ultimii doi ani din viața mea toate au venit pe tavă și am avut aproape un înger de fată, Viorela, probabil cel mai frumos suflet pe lume.
Scriu mesajul ăsta pentru a vă face să înțelegeți ce riscați pierzându-vă vremea în jurul meu. Am o singură super abilitate: îl pot face până și pe cel mai răbdător om să mă urască, să ajungă de la o iubire sinceră la o silă intensă.
Oricine mă cunoaște câtuși de puțin mi-e martor că fata asta m-a iubit necondiționat, doar eu știu cât de mult. A suferit pentru mine mai mult decât am făcut-o eu, a luptat pentru mine mai mult decât am făcut-o eu, a sacrificat pentru mine tot ce a putut sacrifica.
Lânga mine s-a ofilit, în loc sa înflorească, așa cum ar trebui să facă o femeie iubită. Iubită, da, pentru că o iubesc mai mult decât imi iubesc viața. De fapt, îmi urăsc viața.
Am împins-o încet, încet, la situația în care a trebuit să mă părăsească, dar, mai mult, am făcut-o să mă urască. Am rănit-o atât de tare încât a căutat să mă distrugă și a reușit. Nu am căutat niciodată să o rănesc, dar am reușit. Nu i-am înșelat încrederea, doar că nu m-am ridicat la așteptările ei total normale, aș zice. Așteptări pe care orice fată de rangul ei ar trebui să le aibă de la un iubit. Sunt distrus. Sunt orb, sunt surd, sunt mut. Scriu niște rânduri stupide și le scriu doar pentru că am nevoie să strig, să arăt ce face incompetența într-o relație. Să încerc să îi salvez pe cei ca mine. Am nevoie să semnalizez incompetența mea…
O iubesc și o voi iubi mereu. Știe și ea asta, dar nu mai contează. Îi mulțumesc pentru doi ani fantastici și ii doresc fericire și împlinire.
Iar eu…eu voi rămâne un melc, însă un melc ce știe cât de iubit a fost..

Camy Kamy 7:54am Apr 29
Ce si-ar fi dorit ea de la tine si n-ai putut sa-i oferi?

Daniela Monica Guzu-psiholog 10:38am Apr 29
Da, strigatul de durere a unui unui melc. Melcul doreste sa schimbe ceva la el!!!!!! :) )))))

Florentina Coman 11:09am Apr 29
Dragă melcule, te mulţumeşti cu atât? Te mulţumeşte să fi trăit doar "doi ani"? Eşti mulţumit să trăieşti cu amintirea a "Cât de iubit am fost"? Ai DOAR 23 de ani: orice om de pe lumea asta învaţă din greşeli dar merge mai departe. Dacă fata asta a văzut ceva bun de iubit în tine, ce te face să n-o crezi? Şi dacă este ceva de iubit în tine (şi este, cu siguranţă), ce te face să nu creşti acel ceva? Iată, ai ştiut unde să cauţi ajutor, mergi mai departe: întâlneşte-te cu un terapeut faţă în faţă sau online dacă doreşti aşa, rezolvă ceea ce te face să fii atât de disperat, latura aceea neagră care a făcut-o pe prietena ta să renunţe la tine şi MERGI MAI DEPARTE! Ai DOAR 23 de ani şi mai ai de învăţat multe până vei ajunge să spui poveşti nepoţilor.

Invingem Stresul Impreuna 11:21am Apr 29
La vartsa ta si eu gandeam la fel, in loc sa fiu fericit ca in loc sa imi petrec restul vietii alaturi de persoana nepotrivita, mi s-au deschis ochii la timp – sau in cazul vostru ea a deschis ochii la timp. Viata merge inainte…

Carmen Caramlau 4:37pm Apr 29
Draga George, probabil ca iti va fi foarte greu sa accepti ce-ti spun acum, dar, daca tu nu te iubesti pe tine insuti, nu vei ajunge sa fii iubit niciodata cu adevarat, si sa ai o relatie normala in doi. Ai nevoie de terapie. Scapa de incarcatura trecutului, care te apasa si iti afecteaza viata, si ofera-ti o noua viata, eliberata de preconceptiile si limitarile pe care le ai acum. Nu astepta sa-ti treaca cei mai frumosi ani din viata lamentandu-te pentru ce ai pierdut. Invata din greseli, schimba-te, si vei avea ce sa-ti amintesti cu drag la batranete. Nu te aventura de unul singur in aventura transformarii. Apeleaza la un specialist bun. Ai de unde alege (numai aici, pe site, suntem o gramada care dam sfaturi). Numai bine!

Oltean Loredana 7:48am May 3
Orice melc mai scoate capul afara din cand in cand. "Am o singură super abilitate: îl pot face până și pe cel mai răbdător om să mă urască, să ajungă de la o iubire sinceră la o silă intensă". Orice om este un echilibru perfect care contine in el jumatate lumina, jumatate intuneric, faptul ca doresti sa lasi sa iasa in afara ta doar "intunericul" este ceva ce tine strict de tine. Doresti sa fii fericit? Doresti sa ai o viata frumoasa? Doresti sa fii iubit? Iesi putin din intepeneala in care ai intrat, nu stiu cu ce motiv, si da-ti voie sa ai toate astea, sa te bucuri de ele. E f simplu si doar de tine depinde. Nu ai cum sa fi iubit daca nu iubesti, nu poti ajuta pe altii atata timp cat pe tine nu te poti ajuta. Atitudinea ta de victima are, cu siguranta, radacini undeva in trecut, care trebuiesc dezgropate si smulse, rezolvate, ca tu sa poti merge inainte fiind fericit si sanatos, fara sa te mai autosabotezi, pt ca de fapt asta faci. Orice om este inzestrat cu capacitatea de a iubi, de a oferi, de a fi fericit. Trebuie doar sa vrea.

Dana Falchidi 9:13am May 4
Buna. Mergi in psihoterapie si vei invata sa schimbi multe actiuni, cu altele noi si aducatoare de alte rezultate. Vei invata ce inseamna sa te iubesti pe tine. Nu te gandi ca eu sunt psihoterapeut si de aceea iti recomand sa faci asta, gandeste-te ca universul iti trimite o solutie, pe care, daca nu o alegi este ok, dar nu mai poti spune de acum incolo ca nu ai stiut. Nu mai esti victima nimanui, mai ales nu mai esti victima ta. AI ALES CEEA CE ESTI SI FACI. Succes.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile