Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 41 de ani si am avut mai multe relatii, dar din pacate in niciuna nu am fost fericita: intalnesc exclusiv persoane nepotrivite.

Terapeuti RO 9:18am May 28
Mesaj:
Buna ziua.
Am 41 de ani, nu am fost casatorita si nu am copii. Am avut mai multe relatii…din pacate in nici una nu am fost fericita. Nu stiu cum se face ca intalnesc exclusiv persoane nepotrivite. Pe plan familial de cand ma stiu au fost doar necazuri si probleme de toate felurile. Tot timpul m-am incurajat ca va fi bine un maine, am incercat sa fiu pozitiva si optimista…dar, dupa atatia ani…m-am cam saturat. In timp, am ajuns sa nu mai vreau nimic ….mai ales pe plan sentimental, efectiv am ajuns la o stare de indiferenta din cauza neincrederii si scarbei datorate atator experiente negative. Nu stiu daca e ok aceasta stare…sincer.

Cristina Hazulea 9:25am May 28
Ati incercat sa mg la psiholog/ psihoterapeut? Sigur impreuna cu in psihoterapeut o sa gasit raspuns la pb dvs.

Botezat Radu 9:29am May 28
poate ca va sabotati singura (inconstient). Va recomand si eu sa incepeti o perioada de analiza personala si sa vedeti mai profund ce se intampla defapt. Se poate, succes!

Flor Costa 10:15am May 28
este super ok starea. exact cand nu mai astepti nimic atunci se intampla!

Grigore Lily-Ana 1:49pm May 28
Universul este setata pe polaritate.Atunci cind esti pozitivist in viziuni,proiecte pentru tine apar din univers persoane pe aceeiasi frecventa.Daca vei fi mai pozitiva ,vei face planuri de tipul:Cum as vrea sa fie jumatatea mea?Sa fie libera!Sa nu aiba obligatii sa ma iubeasca,sa pot comunica…si lista dorintelor poate continua o sa fie alte rezultate.Destinul ni-l scriem singuri !

Gerard Stroe 4:13pm May 28
C.G. Jung spunea ca viata incepe intradevar dupa 40 de ani, pana atunci faci documentare! :) Pare amuzant, dar el a spus-o ca pe ceva mai profund, in sensul ca este o varsta suficient de matura, pentru ca ai avut timp sa experimentezi multe si care iti permite sa faci o analiza personala prin prisma evenimentelor traite, astfel incat sa te cunosti pe tine, sa hotarasti ce vrei si ce nu vrei in viata ta, ce te face sa evoluezi si ce te face sa scoti coltii etc. Intradevar ajutorul unui psihoterapeut te poate ajuta sa clarifici aceste aspecte si astfel sa incepi sa traiesti asa cum iti este cel mai bine pentru ca 41 de ani este inca o varsta tanara! Succes! :)

Carmen Caramlau 7:32pm May 29
Schimbarea vine la orice varsta. Nu neaparat schimbarea pe care v-o doriti dumneavoastra, dar poate veni ceva mai bun decat sperati. Totul e sa adaugati la speranta si o activitate continua de schimbare, de deschidere catre ceea ce viata va ofera, dar nu va baga in traista. Va recomand tehnicile de eliberare emotionala si meditatia zilnica. Numai bine!

Carmen Popa 9:27am May 30
Din pacate ceea ce descrieti dvs e povestea multora. Sunt multi cei care au ajuns la astfel de concluzii in urma experientei de viata.
…desi in ceea ce spuneti nu ati formulat nicio intrebare, dincolo de nevoia de a impartasi cu altii ceea ce simtiti, indraznesc sa percep o intrebare adresata printre randuri. Din momentul in care spuneti ca ‘Nu stiu daca e ok aceasta stare…sincer’, probabil ca balanta interioara inclina catre… sinceritate. Undeva intuiti ca nu e tocmai ‘ok’ indiferenta asta.
Indiferenta – sau lipsa de interes – avem, de exemplu, fata de modul in care se asambleaza un motor (scuze mecanicilor). Indiferenta despre care vorbiti de obicei ne-o construim pentru a ne proteja de dezamagire, insa natura ei e una artificiala. Noi ne protejam atunci cand exista o teama sau un risc de, iar teama de ‘dez-amagire’ ascunde convingerea ca o sa fiti ‘amagita’. In acelasi timp, aceasta indiferenta declarativa de a ‘nu mai vrea nimic’, ascunde in ea insasi dorinta, din moment ce s-a construit pe ideea de ‘vreau sa nu mai vreau/vreau sa nu mai imi doresc’ (pentru ca poate fi dezamagitor, dureros).
Acesta e doar un scenariu. In ce masura vi se potriveste, Dvs stiti cel mai bine. Personal cred ca, in momentul in care ne-ati impartasit gandurile dvs, ati dori sa se schimbe ceva, asta inseamna ca interior ati fi pregatita pentru o schimbare, iar intrebarea ar fi ‘eu ce fac acum?’. Raspunsul tine de cat de mult vreti ‘altceva’. Cu ce anume ati vrea sa schimbati indiferenta ? Formuland o intrebare constructiva si mintea va cauta raspunsuri constructive, in acest fel iesind din impasul sau blocajul datde convingerea ca nu avem optiuni.

Dana Falchidi 6:31pm May 30
Viata ta este construita din necazuri si probleme, relatii nefericite, scarba si indiferenta, esecuri si suferinta, neincredere, nimeni nu te iubeste……etc. Ai vrea sa schimbi ceva? Starea ta este ok, daca nu vrei sa schimbi nimic. Sa ai o gandire pozitiva si optimista , nu inseamana sa te minti singura. Ai incercat sa faci dezvoltare personala? O minte care are astfel de programe si incarcatura emotionala, nu poate atrage decat ceea ce este.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita