consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

M-am saturat de viata si vreau sa-mi iau zilele. Imi trec prin cap o multime de moduri de suicid.

Terapeuti RO 12:15pm Feb 23
Mesaj:
Buna,ma numesc Marius si am o problema,m-am saturat de viata si vreau sa-mi iau zilele,m-am certat si cu parintii,si cu iubita,parintii ei nu sunt de acord ca noi sa fim impreuna.As avea nevie de un sfat ca nu stiu ce sa mai fac,imi trec prin cap o multime de moduri de suicid…

Diana Bordeianu 12:18pm Feb 23
Primul pas este sa te duci la psihiatru pentru un tratament antidepresiv.

Botezat Radu 12:20pm Feb 23
al doilea pas ar fi, dupa ce va linistiti, sa mergeti la un terapeut cu care sa incercati sa discutati gasirea unor solutii la problemele pe care le aveti

Diana Bordeianu 12:29pm Feb 23
Laszlo Ipo ai vreo treaba cu domeniul psiho de postezi astfel de afirmatii??? Daca da, imi pare rau ca exista printre noi persoane ca tine! Daca nu – atunci limiteaza-te la viata ta si nu face judecati de valoare pana nu intelegi in ansamblu o problema!

Rafi Petrus 12:58pm Feb 23
Inseamna ca nu esti inca suficient de matur emotional ca sa-ti asumi alegerile. I-ati o pauza si stai mai mult timp cu tine, nu trebuie sa fi dependent de nimeni(ca sa fi fericit) ai sa afli mai multe lucruri despre tine , lucruri de care esti mandru sau nu !Cand faci o alegere in viata o faci pt tine, vezi ce anume te motiveaza sa faci anumite alegeri!Eu nu inteleg ce-i cu persoanele astea care nu stiu sa pretuiasca viata sa inteleaga ca viata e un dar si trebuie pretuita ca atare, sa te bucuri pt faptul ca dimineata deschizi ochii si respiri ,ca poti pasi pe pamant cu picioarele tale, ca poti sa ajungi la anumite realizari prin propria capacitate ,ca poti sa faci o multime de alte lucruri . Ar trebui sa cauti sa te echilibrezi mai intai si sa sti sa pretuiesti viata , fericirea vine din interior nu din exterior. Avem lumea la picioare si nu stim ce sa facem cu ea , ce sa alegem din ea , la primul obstacol dam repede cu capul de pereti si gasim solutia cea mai usoara ,, Suicidul” Un ,, multumesc pt ca exist in acest univers” cand ai spus? Ori tie ti-a oferit viata cam tot ce ai avut tu chef si cand dai de un obstacol nu esti capabil sa accepti o pierdere pt ca nu esti suficient de matur. Alimenteaza-ti creierul cu lucruri pozitive ,fa putin sport sa-ti oxigenezi creierul si roaga-te iar daca tu esti convins ca-ti foloseste ,mergi la un psihoterapeut!

Botezat Radu 1:14pm Feb 23
chiar functioneaza atitudinea aceasta in viata dvs, Dna Laszlo Ipo?

Rafi Petrus 1:17pm Feb 23
Ar fi bine sa interveniti cu comenterii pozitive care l-ar putea incuraja daca tot comentati ceva, nu va jucati cu psihicul unei persoane fragile niciodata! In fond e un ,,strigat” de ajutor.

Gerard Stroe 3:51pm Feb 23
Prima conditie pentru a avea sanse sa ne rezolvam problemele este sa fim vii!!! Daca iti iei viata, iti anulezi orice sansa de a gasi solitii la problemele tale. Poate ca acum nu vezi nici o solutie, dar ele cu siguranta exista, iar daca nu iti oferi timp pentru a le gasi… ele nu se vor rezolva doar pentru ca iti iei tu viata. Apropos, asa e viata tuturor, o succesiune de probleme , rezolvi una apare alta si tot asa, inseamna ca esti viu, important e sa inveti din fiecare cate ceva care sa te pregateasca pentru cele care vor urma! :) Faptul ca iti trec prin minte “o mutime de moduri de suicid” inseamna ca esti o persoana creativa (calitatea cea mai importanta in rezolvarea de probleme), asa ca nu-ti irosi creativitatea, mai bine o folosesti pentru a gasi rezolvari autentice la probleme, in loc sa fugi de ele prin suicid! Succes! :)

Terapeuti RO 1:25pm Mar 2
RASPUNS: Va multumesc tuturor,sfaturile voastre m-au ajutat mult si mi-am dat seama ca nu are rost sa-ti iei viata indiferent prin ce situatie trec,va multumesc ca m-ati inteles si ca mi-ati dat incredere de a nu face o prostie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile