consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Avem un copil, dar sotul meu vrea mai multi. Eu acum insa nu sunt pregatita, sunt o persoana foarte activa si sedentarismul si monotonia ma baga in depresie. Nu mai stiu cum sa ajung la urechile lui.

Terapeuti RO 9:13am Mar 6
Mesaj:
Buna ziua! sint casatorita cu sotul meu de aproape 3 ani si avem un copil. am ramas insarcinata inaite de nunta. de cind s-a nascut copilul, sotul imi tot spune de un alt copil. am ajuns acum sa ne certam ff tare din cauza asta ca el vrea multi copii. eu acum nu ma simt bine ,nu sint pregatita,sint o persoana foarte activa si sedentarismul si monotonia ma baga in depresie continua. simt ca familia se ruineaza si mai stiu cum sa mai ajung la urechile lui, sa ma auda ca nu sint impotriva copiilor dar nu acum, vreau si eu sa imi gasesc servici, sa ies, sa socializez. el nu intelege cum e sa stai toata ziua singura sa nu iesi cu nimeni sa nu comunici cu nimeni si mai mult sa nu aiba cine sa te ajute macar in momentele in care poate nu te simti bine ,fiind faptul ca are un servici foarte activ ,cu flux zilnic de persoane si situatii noi. ce sa fac ca nu mai pot si sufera copilul ca ma tot intreaba de ce pling si sint suparata, de ce nu vb?

Viorel Mocanu 10:11am Mar 6
Stimata doamna, copiii joaca un anumit rol in familie insa sotul ar trebui sa faca diferenta intre dumneavoastra ca sotie si o “closca”… daca vrea sotie sa va trateze ca atare si sa asculte si de gindurile si dorintele dumneavoastra… daca isi doreste o “closca” sub care sa isi “puna ouale” ar fi corect sa se reorienteze… si sa nu va mai “tina” viata inchisa in casa….

Botezat Radu 11:15am Mar 6
incercati sa ii spuneti sotului exact ce se intampla in dvs si ca nu mai puteti asa. Dupa care discutati posibilitatea unor sedinte de psihoterapie de familie si cuplu unde sa mergeti impreuna. Succes!

Pirvan Marinela 11:21am Mar 6
Sfatul meu este sa fiti de acord cu el si sa face-ti ca dumneavoastra.

Lăzuran Iasmina 11:27am Mar 6
si eu am patit la fel; am ramas gravida si ne-am casatorit inainte de a naste insa sotul meu nu insista sa mai facem unul, deocamdata. Cu toate astea de cand am nascut la fel ca si doamna care a scris, sedentarismul si monotonia ma baga in depresie continua…. plus ca m-am dublat in volum de cand am nascut si analizele pentru glanda tiroida mi-au iesit cu probleme…

Botezat Radu 11:28am Mar 6
deci… sa avem grija de noi si de copiii nostri :D

Lăzuran Iasmina 11:31am Mar 6
clar, pe primul loc sunt mereu copii

Cristescu Irina Alexandra 9:18pm Mar 6
pe primul loc suntem noi insine.. pentru ca prin echilibrul nostru, putem avea grija mult mai bine, mai adecvat, iar copilul invata de la un parinte care este echilibrat si care se iubeste ce inseamna respectul fata de sine, sa se iubeasca pe sine s.a.m.d

Lăzuran Iasmina 9:19pm Mar 6
probabil ce de aici au prins radacini problemele mele :/

Lăzuran Iasmina 9:19pm Mar 6
nu stiu ce sa zic

Cristescu Irina Alexandra 9:29pm Mar 6
copilul simte foarte clar ceea ce simt cei din jurul lui (adultii) si mai alea mama cu care are o legatura mult mai adanca. daca mama este trista, depresiva, copilul simte si de cele mai multe ori ( ca sa nu zic mereu) isi schimba si el comportamentul, poate aparea sentimentul de vinovatie, tristete, chiar depresii, tulburari de comp etc. de aceea mediul familial este foarte important in copilarie si mai alea in copilaria mica atunci cand copilul comunica prin sentimente, zambete, afectivitate, limbajul nefiind inca foarte dezvoltat.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile