Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatIn ultima vreme ma enervez foarte tare din lucruri marunte. Ce as putea face pentru a schimba aceasta atitudine?

Ioana Vlad 1:18pm Mar 21
In ultima vreme ma inervez foarte tare din lucruri marunte. Ce as putea face pentru a schimba aceasta atitudine?..am momente in care ma inervez si incepe sa ma doara instant capul, stiu ca ar trebui sa fiu mai toleranta insa e cam greu de aplicat acestsfat. Mi ar fii utile cateva exemple sfaturi, multumesc, o zi frumoasa!

Lethal Poissy 3:39pm Mar 22
Ceea ce ai putea sa faci e sa incerci sa-ti observi singura comportamentul-adica cand ai o situatie stresanta stai cateva secunde linistita si sa te intrebi chiar daca merita sa te enervezi-oricum cu sau fara enervare acea situatie o rezolvi.In al doilea rand-respira adanc pentru ca ajuta sa te calmezi.

Came Came 3:44pm Mar 22
Sala, sportul de întreținere e foarte recomandat in situația ta. Bazinul de înot , bicicleta, mers rapid daca nu ti place sa alergi.

Remus Sandu 5:00pm Mar 22
Fiecare din noi avem o ordine pe baza căreia ne desfăşuram în fiecare zi: computerul funcţionează in parametri, mouseul e mereu lângă tastatură, în frigider ai mereu nişte fructe, ştii că doar tu pui mâna pe ele etc. Iar ordinea asta e confirmată în fiecare secundă printr-o ‘recompensă’. Când ne confruntăm cu o situaţie de ‘pierdere a recompensei’, omul declanşează un răspuns adaptativ care îl ajută să rezolve într-un fel sau altul situaţia respectivă.Presupui că cineva perturbă această ordine: colegul de cameră împrumută mouseul fără să ceară voie sau goleşte frigiderul ! Iar răspunsul adaptativ va avea doo componente:

*una orientată spre interior care ţine de reacţia proprie la stress şi e asociată cu frustrarea şi agresivitatea: grimase, priviri acre, reproşuri, insulte, palme etc. Se produc hormoni de stres.

*o a doua orientată spre exterior prin care poţi afla şi alte detalii despre ce s-a întâmplat de fapt: colegul de cameră de fapt servise nişte rude de-ale tale care au venit în vizită, poate exagerezi dacă nu serveşti şi pe alţii cu fructe, avea nevoie de un mouse pentru o lucrare importantă etc.

Problema ar putea fi soluţionată pe ambele căi (foarte la îndemână să reduci la tăcere pe celălalt prin violenţă) , dar este limpede că e de preferat să predomine varianta a doua. În măsura în care te confrunţi tot mai des cu ‘pierderea recompensei’, ajunge să predomine prima componenta: eşti tot mai frustrat, caustic, furios. Sigur că dieta are un rol foarte important, citiţi de ex. articolele de aici: http://tinyurl.com/p24llul


Andreea Deea 7:31pm Mar 22
Incearca cateva sedinte de aerobic, la mine functioneaza :D

Botezat Radu 7:31am Mar 24
dormiti suficient? v-a enervat cineva in mod special in ultima vreme? dispozitia dvs generala care este? poate ne povestiti putin ultima perioada a vietii… sa zicem ultimile 6-12 luni… evenimente marcante, stil de viata, etc

Psihoterapie PentruFamilie 6:38am Mar 26
cateva sugestii…sper sa fie de folos :) http://www.voceapacientului.ro/index.php?cnt=detalii-articol-medicul_recomanda&pid=169
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile