Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In ultima vreme ma enervez foarte tare din lucruri marunte. Ce as putea face pentru a schimba aceasta atitudine?

Ioana Vlad 1:18pm Mar 21
In ultima vreme ma inervez foarte tare din lucruri marunte. Ce as putea face pentru a schimba aceasta atitudine?..am momente in care ma inervez si incepe sa ma doara instant capul, stiu ca ar trebui sa fiu mai toleranta insa e cam greu de aplicat acestsfat. Mi ar fii utile cateva exemple sfaturi, multumesc, o zi frumoasa!

Lethal Poissy 3:39pm Mar 22
Ceea ce ai putea sa faci e sa incerci sa-ti observi singura comportamentul-adica cand ai o situatie stresanta stai cateva secunde linistita si sa te intrebi chiar daca merita sa te enervezi-oricum cu sau fara enervare acea situatie o rezolvi.In al doilea rand-respira adanc pentru ca ajuta sa te calmezi.

Came Came 3:44pm Mar 22
Sala, sportul de întreținere e foarte recomandat in situația ta. Bazinul de înot , bicicleta, mers rapid daca nu ti place sa alergi.

Remus Sandu 5:00pm Mar 22
Fiecare din noi avem o ordine pe baza căreia ne desfăşuram în fiecare zi: computerul funcţionează in parametri, mouseul e mereu lângă tastatură, în frigider ai mereu nişte fructe, ştii că doar tu pui mâna pe ele etc. Iar ordinea asta e confirmată în fiecare secundă printr-o ‘recompensă’. Când ne confruntăm cu o situaţie de ‘pierdere a recompensei’, omul declanşează un răspuns adaptativ care îl ajută să rezolve într-un fel sau altul situaţia respectivă.Presupui că cineva perturbă această ordine: colegul de cameră împrumută mouseul fără să ceară voie sau goleşte frigiderul ! Iar răspunsul adaptativ va avea doo componente:

*una orientată spre interior care ţine de reacţia proprie la stress şi e asociată cu frustrarea şi agresivitatea: grimase, priviri acre, reproşuri, insulte, palme etc. Se produc hormoni de stres.

*o a doua orientată spre exterior prin care poţi afla şi alte detalii despre ce s-a întâmplat de fapt: colegul de cameră de fapt servise nişte rude de-ale tale care au venit în vizită, poate exagerezi dacă nu serveşti şi pe alţii cu fructe, avea nevoie de un mouse pentru o lucrare importantă etc.

Problema ar putea fi soluţionată pe ambele căi (foarte la îndemână să reduci la tăcere pe celălalt prin violenţă) , dar este limpede că e de preferat să predomine varianta a doua. În măsura în care te confrunţi tot mai des cu ‘pierderea recompensei’, ajunge să predomine prima componenta: eşti tot mai frustrat, caustic, furios. Sigur că dieta are un rol foarte important, citiţi de ex. articolele de aici: http://tinyurl.com/p24llul


Andreea Deea 7:31pm Mar 22
Incearca cateva sedinte de aerobic, la mine functioneaza :D

Botezat Radu 7:31am Mar 24
dormiti suficient? v-a enervat cineva in mod special in ultima vreme? dispozitia dvs generala care este? poate ne povestiti putin ultima perioada a vietii… sa zicem ultimile 6-12 luni… evenimente marcante, stil de viata, etc

Psihoterapie PentruFamilie 6:38am Mar 26
cateva sugestii…sper sa fie de folos :) http://www.voceapacientului.ro/index.php?cnt=detalii-articol-medicul_recomanda&pid=169


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita